Home > Parkeren wordt vanaf morgen anders (en duurder) in Brugge

Parkeren wordt vanaf morgen anders (en duurder) in Brugge

Geschreven op 31 december 2019 om 11:09 door Mario De Wilde

Zoals eerder aangekondigd zullen er vanaf 1 januari 2020 een aantal wijzigingen zijn voor wie zijn voertuig op straat en in de publieke parkings parkeert in Brugge. De tarieven worden zowel voor het straatparkeren in de binnenstad als voor het parkeren in de publieke (ondergrondse) parkings aangepast. De maximale duur van vier uur straatparkeren in de binnenstad wordt behouden. De digitale parkeervergunning voor bewoners, zowel in de binnenstad als in de blauwe zone deelgemeenten, en de bestaande voordeelformules (werknemerstarief, cursistentarief) veranderen niet. Om de tariefverhoging zoveel mogelijk te beperken, zijn in samenspraak met Interparking en Alfapark enkele nieuwe voordeelformules uitgewerkt:

Pcard Brugge: 20% korting op de parkeertarieven in de parkings van Interparking. Een kaart is gratis aan te vragen via www.pcard.be/brugge of bij Interparking, Hoefijzerlaan 12. Met de Pcard Brugge kunnen bezoekers 20 procent korting krijgen in de centrumparkings Station, Zand, Pandreitje, Katelijne en Zilverpand. De kaart kan worden gebruikt aan de in- en uitrijzuilen van de parking en biedt heel wat voordelen: zonder ticket de parking in- en uitrijden, geen lange wachtrijen meer aan de betaalautomaat …
BePark: 20% korting op de parkeertarieven bij de reservatie van een parkeerplaats in de parking Langestraat www.bepark.eu. Ook in de parking Langestraat kan men van enkele voordelen genieten. Via de website van BePark (www.bepark.eu ) of via de applicatie kan de parkeerplaats op voorhand worden gereserveerd.
Shop & Go- uur in parking Zand: het eerste uur parkeren is gratis. Wie minder dan 1 uur parkeert in de centrumparking Zand betaalt niets. Op die manier kan men snel een boodschap doen in de binnenstad aan een voordelig tarief. Voor Pcard-houders die langer dan 1 uur parkeren vervalt de kost van het eerste uur altijd.

Bezoekerscodes voor bezoekers van bewoners van de binnenstad: aankoop van codes per 1 uur. Een bewoner van de binnenstad, van wie vrienden of familie op bezoek komen, kan speciale bezoekerscodes aankopen tegen een voordelig tarief. Bezoekerscode = 0,25 euro voor 1 uur bovengronds parkeren of 1 euro voor 4 uur bovengronds parkeren.
· Max. 360 uur per jaar, aankoop per 10 codes

· Te gebruiken van 9 uur tot 20 uur, elke dag

· De bezoekerscodes zijn geldig in de binnenstad, uitgezonderd in de hoofdwinkel- en poortstraten

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.