Home > Parkeertarieven wijzigen vanaf komende donderdag in Knokke-Heist

Parkeertarieven wijzigen vanaf komende donderdag in Knokke-Heist

Geschreven op 28 november 2022 om 09:41 door Mario De Wilde

Op donderdag 1 december 2022 wijzigen een aantal zaken aan het parkeerbeleid in Knokke-Heist. Zo veranderen de tarieven, zijn er nieuwe regels rond elektrisch laden en kan je vanaf dan opnieuw je parkeervergunning voor 2023 aanvragen. Wij sommen hier even de belangrijkste zaken voor jullie op:

Parkeertarieven
Knokke-Heist is verdeeld in verschillende parkeerzones, elk met een eigen kleur. Deze kleuren vind je terug op de plattegronden en parkeerautomaten. Zo weet je wanneer en hoelang je in de zone mag parkeren en hoeveel je moet betalen.

Waar parkeer je gratis?
In de grijze zone parkeer je altijd gratis. Deze zone ligt ten zuiden van de Izabellavaart (met uitzondering van de Dorpsstraat in Westkapelle en het pleintje van Ramskapelle, die zijn blauwe zone). Op de Shop & Go plaatsen parkeer je altijd max. 30 minuten gratis.

Tarieven vanaf 1 december 2022

Parkeren op een parkeerplaats voorbehouden voor het laden van elektrische voertuigen is enkel toegelaten met een elektrisch voertuig én enkel tijdens het laden van je voertuig. Er is geen maximale parkeertijd. Je voertuig dient ten laatste 1 uur na het einde van je laadbeurt de parkeerplaats te verlaten. Sensoren registreren steeds je sessie.
Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag. In de blauwe zone is het leggen van je parkeerschijf op deze plaatsen niet verplicht. Opgelet: In de groene en oranje zone betaal je het parkeertarief van de zone.

Parkeervergunning voor 2023
Ben je gedomicilieerd of tweedeverblijver in Knokke-Heist? Vanaf donderdag 1 december 2022 kan je je parkeervergunning voor 2023 aanvragen of je huidige vergunning verlengen.
Om lange wachtrijen in de parkeershop te vermijden, raden wij ten sterkste aan dit online te doen! Surf naar www.parkeren.be/knokke-heist . In de parkeershop wordt enkel op afspraak gewerkt, wens je toch ter plaatse geholpen worden, boek dan eerst een tijdslot via de website of telefonisch. Alle parkeervergunningen zijn digitaal op nummerplaat. Je ontvangt dus geen fysieke kaart meer. Je nummerplaat wordt geregistreerd en herkend als houder van een parkeervergunning. Meer informatie en details kan je terugvinden op www.parkeren.be/knokke-heist .

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.