Home > Palestina, Syrië, Jemen, Marokko, Libanon…Cursisten Ta(a)lent uit Brugge kregen hun diploma toegereikt

Palestina, Syrië, Jemen, Marokko, Libanon…Cursisten Ta(a)lent uit Brugge kregen hun diploma toegereikt

Geschreven op 8 juli 2022 om 15:46 door Mario De Wilde

Ta(a)lent is een project dat van start ging in 2011 dankzij de samenwerking van vzw Vokans en de dienst Trajectbegeleiding van OCMW Brugge. Het voornaamste doel is om anderstalige nieuwkomers in Brugge en omstreken zelfredzaam te maken op de arbeidsmarkt. Op deze manier worden de drempels die anderstaligen ondervinden tijdens de zoektocht naar een job aangepakt.

Pablo Annys, schepen van sociale zaken, werk & ondernemen: “De 10 cursisten volgden een opleiding Nederlands om hun taalvaardigheid te verbeteren. Deze verworven taalkennis kunnen ze dan toepassen op de werkvloer bij diverse stageplaatsen. Bij deze editie konden de cursisten terecht bij een variëteit aan stageplaatsen zoals: The Chocolate Line als fabrieksmedewerker, Be Food als magazijnier, Basisschool Het Kleurenpalet als middagtoezichter, De kringwinkel als verkoopster of magazijnier, Kinderopvang Mariawende en Kinderopvang De Kleine Wereld als kinderverzorger.
Naast het verwerven van talige en jobgerelateerde kennis, streeft het project om anderstaligen een warm welkom te bieden en duidelijk te maken op welke hulpkanalen men een beroep kan doen.”

Na het succesvol beëindigen van het Ta(a)lent traject, ontvangen de cursisten hun attest. De tien cursisten van deze editie hebben een diverse achtergrond en komen van Palestina, Syrië, Jemen, Marokko, Libanon, Ivoorkust, Senegal en Congo. Het voltooien van dit traject betekent dat deze diverse groep gewapend is met een verbeterde Nederlandse taalvaardigheid en kennis over de arbeidsmarkt.

Jolien Walgrave, maatschappelijk werker dienst vreemdelingen: “Dit project is opnieuw een succes dankzij onze samenwerking met Vokans en met de stageplaatsen. De cursisten zullen verder worden opgevolgd door hun maatschappelijk werker. Ze worden eventueel ook doorgestuurd naar de dienst arbeidsbegeleiding of doorverwezen naar de nodige instanties voor een verdere opleiding. Vanaf 2 september start een nieuwe editie van Ta(a)lent.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.