Home > Page Electronica (Poperinge) en College of Europe (Brugge) duurzaam naar het werk met ‘De testkaravaan komt er aan!’

Page Electronica (Poperinge) en College of Europe (Brugge) duurzaam naar het werk met ‘De testkaravaan komt er aan!’

Geschreven op 25 maart 2019 om 17:34 door Mario De Wilde

Van vandaag tot en met vrijdag 5 april is ‘De testkaravaan komt er aan!’ te gast bij Page Electronica in Poperinge en College of Europe in Brugge. In totaal schreven 151 personeelsleden zich in voor de campagne: 62 personeelsleden van Page Electronica en 43 personeelsleden van College of Europe.

‘Test het uit’-principe
Het uitgangspunt van ‘De testkaravaan komt er aan!’ is het ‘test het uit’-principe: de Provincie stelt per campagneperiode gratis een vloot van 86 duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers. Naast 65 elektrische fietsen en 8 speed pedelecs kunnen ze bakfietsen, vouwfietsen, fietskarren, enz. uittesten. Ook bus- en treinpassen, Blue bikes en carpoolmogelijkheden behoren tot het aanbod. De testperiode per bedrijf bedraagt twee weken.

18 bedrijven nemen deel in 2019
Dit jaar nemen zo’n 5.500 werknemers uit 18 West-Vlaamse bedrijven deel aan ‘De testkaravaan komt er aan!’, onder andere McBride uit Ieper, Novy uit Kuurne, Milcobel uit Moorslede en Brugge, Vandewiele en De Ruysschaert uit Kortrijk, Tordale uit Torhout, Vlaams Instituut voor de Zee uit Oostende, REVA Spermalie uit Brugge, HVZ Fluvia uit Kortrijk, Politiezone Tielt en de gemeentebesturen van Brugge, Poperinge, Kuurne, Wingene, Gistel en Langemark-Poelkapelle.

Wedstrijd voor personeel dat duurzaam naar het werk komt
Ook personeelsleden die reeds duurzaam naar het werk komen en geen vervoermiddel willen testen, kunnen zich registreren voor deze campagne. Zij maken immers ook kans op een prijs uit de prijzenpot, met als hoofdprijs een elektrische fiets of een bon van een sportwinkel per deelnemend bedrijf.

Feestelijke afsluiter op vrijdag 5 april
Op vrijdag 5 april om 9.30 uur is er de prijsuitreiking van de campagne bij College of Europe, Verversdijk 16 in Brugge. Om 12.15 uur is er de prijsuitreiking bij Page Electronica, Casselstraat 224 in Poperinge.

Campagne ‘De testkaravaan komt er aan!’
2019 is reeds het zesde jaar van de provinciale campagne. Van 2014 tot en met 2018 deed de campagne 101 bedrijven aan. Van begin 2014 tot en met eind 2018 legden 6.771 deelnemers 1.697.844 duurzame kilometers af en bespaarden ze 223 ton CO2. Uit een bevragingsronde bij de deelnemende bedrijven blijkt dat ongeveer 40% van de respondenten voortaan een duurzaam vervoermiddel gebruikt voor zijn/haar woon-werkverkeer. Bijna 58 % doet dit vooral met de elektrische fiets. De Provincie is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten.

‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’
Ter uitbreiding van de campagne trekt de Testkaravaan ook naar de gemeenten. In 2017 namen de stad Veurne en de gemeenten Kortemark en Vleteren deel. Ze overtuigden toen 172 personen om een van de fietsen te testen.
In 2018 waren Houthulst, Blankenberge, Diksmuide, Lichtervelde, Lo-Reninge en Koksijde aan de beurt. 249 inwoners hebben toen een van de fietsen getest. In 2019 biedt het project de inwoners van Kuurne, Izegem, Lendelede, Zedelgem, Wingene en Langemark-Poelkapelle de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en zo de voordelen ervan te ontdekken. Alle info op www.testkaravaan.be

Foto’s: © Provincie West-Vlaanderen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.