Home > Oxfam Wereldwinkel is in Knokke-Heist dringend op zoek naar een nieuwe locatie

Oxfam Wereldwinkel is in Knokke-Heist dringend op zoek naar een nieuwe locatie

Geschreven op 31 oktober 2022 om 14:16 door Mario De Wilde

“Wie heeft een ruimte beschikbaar, geschikt voor Oxfam Wereldwinkel Knokke-Heist?” Dit is de noodkreet van Ria Blondeel, vrijwilligster bij Oxfam Wereldwinkel gericht aan het gemeentebestuur en de hele Knokke-Heistse bevolking. “Wij moeten onze huidige winkel op het Abraham Hansplein verlaten tegen 31 juli 2023 omdat het gebouw wordt afgebroken. Ken je iemand met een hart voor Fair Trade die ons hiermee kan helpen? We zoeken een (winkel) pand, lokaal of andere ruimte in Knokke-Heist, goedkoop of nog beter gratis” vertelt Ria.

Oxfam Wereldwinkel bestaat net geen halve eeuw in Knokke-Heist. Veel vrijwilligers en enkele verhuizen later vestigde deze hulporganisatie zich in de Elizabetlaan 141. Onder impuls van de vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkelvrijwilligers en het gemeentebestuur, behaalde Knokke-Heist in 2010 de titel van Fair Trade Gemeente.

Fair Trade maakt een wereld van verschil
Een rechtvaardige prijs die men aan de producenten betaalt staat bij Oxfam Wereldwinkel centraal, samen met de fairtradepremie die de organisatie in haar gemeenschappen investeert. Maar fair trade is veel meer dan dat. Oxfam wil géén kinderarbeid noch dwangarbeid, een fairtrademinimumprijs met daarbovenop nog een biopremie en een kwaliteitspremie en een menswaardig inkomen voor al zijn producenten.

“We kopen rechtstreeks aan met maximale transparantie. We handelen vanuit een duurzaam partnerschap met kleinschalige producenten. Dit alles met respect voor mens en milieu. Heb je dus een pand, een idee, een tip of eender welk voorstel voor medewerking? We zijn jullie eeuwig dankbaar!” besluit een immer strijdvaardige Ria Blondeel. Mail naar knokke-heist@oww.be of een seintje naar T 050 33 11 68

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.