Home > OWLA Brugge hoopt met extra geluidsisolatie weer te kunnen opstarten na klachten buren

OWLA Brugge hoopt met extra geluidsisolatie weer te kunnen opstarten na klachten buren

Geschreven op 3 april 2023 om 10:07 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van het omgevingsberoep dat door enkele buurtbewoners werd ingediend tegen de omgevingsvergunning van de stad Brugge voor de herbestemming van de Brugse Heilige Familiekerk tot feestlocatie, hebben de exploitanten van de OWLA Brugge beslist om – nog voor de provincie zich over het omgevingsberoep van de buurtbewoners moet buiten – de Heilige Familiekerk verder te isoleren. Op die manier moet, zo luidt het bij de exploitanten van OWLA Brugge die zich laten bijstaan door een erkend geluidsdeskundige, tegemoetgekomen worden aan een van de belangrijkste bezorgdheden van de buurtbewoners, die vrezen met onaanvaardbare geluidshinder geconfronteerd te worden.

Concreet werd het dak van de Heilige Familiekerk onder handen genomen door een gespecialiseerde firma Isolteam uit Kortemark. De werken zijn reeds afgelopen week gestart. Daardoor zou het geluid van binnen maximaal moeten gebufferd worden. De isolatiewerken zouden eerstdaags rond moeten zijn, waarna de geluidsdeskundige van de exploitanten opnieuw ter plaatse zal komen teneinde geluidsmetingen uit te voeren.

OWLA Brugge hoopt in de tussentijd, op basis van de politieverordening van de stad Brugge, de geplande evenementen te laten doorgaan. Daarvan zou zij eerstdaags bericht moeten ontvangen van de stad Brugge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.