Home > Overzicht vuurwerk in onze West-Vlaamse steden

Overzicht vuurwerk in onze West-Vlaamse steden

Geschreven op 31 december 2019 om 09:20 door Mario De Wilde

Eindejaarsavond… Traditioneel wordt er dan flink wat vuurwerk afgestoken. Voor de ene het hoogtepunt van de feesten, voor de andere pure horror. Steeds meer worden er strikte regels opgelegd maar een eenvormige reglement is er niet en dat is vaak knap vervelend want veel zien door het spreekwoordelijk bos de bomen niet meer. We zetten in alfabetische volgorde de gemeenten in onze provincie nog eens op een rijtje. Wat en waar je ook vuurwerk: doe het verdomd voorzichtig a.u.b. en denk ook aan de dieren en mensen die toch willen slapen.

-Anzegem: hier mag je op 31 december tussen 23.30 en 00.30 uur zonder vergunning vuurwerk afsteken.

-Waregem: enkel op oudejaar, tussen 23.30 en 00.30 uur. Buiten die uren is het ten strengste verboden, op straffe van GAS-boetes.

-Harelbeke: op oudejaarsavond, nieuwjaarsdag en tweede nieuwjaar, telkens van 20 tot 2 uur, zonder machtiging of kennisgeving. Op alle andere momenten is toestemming van de burgemeester nodig.

-Kortrijk-Kuurne-Lendelede: een algemeen verbod op het afsteken van vuurwerk. Enkel op oudejaarsavond en Nieuwjaar is dat algemeen verbod niet van kracht en moet je dus geen toelating vragen. Voor wensballonnen is er geen uitzondering mogelijk. Die blijven verboden.

-Spiere-Helkijn: enkel na schriftelijke toestemming

-Zwevegem: van 31 december op 1 januari vuurwerk toegestaan tussen 23.30 uur en 00.30 uur. Binnen deze tijdspanne heb je geen vergunning nodig. Inbreuken op het politiereglement worden bestraft met gemeentelijke administratieve sancties.

-Deerlijk: zonder vergunning mag vuurwerk op oudejaarsavond, nieuwjaarsdag en tweede nieuwjaar, telkens van 20 tot 2 uur.

-Menen: vuurwerk mag op oudejaar tussen 22.00 en 02.00 uur en op nieuwjaar tussen 20.00 uur en middernacht.

-Wevelgem: vuurwerk mag op oudejaar tussen 22.00 en 02.00 uur en op nieuwjaar tussen 20.00 uur en middernacht.

-Wervik: enkel voor wie voor 20 december een toestemming kreeg mag vuurwerk afsteken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.