Home > Over het leven van een leraar in de H. Familie Brugge en zijn hond Guido

Over het leven van een leraar in de H. Familie Brugge en zijn hond Guido

Geschreven op 16 februari 2021 om 20:09 door Mario De Wilde

Dat deze bijzondere tijden ook bijzondere initiatieven opleveren, blijkt uit het actie die Nick Vermeersch uit Brugge bedacht. Nick is al jaren leerkracht Illustratie en Grafisch Ontwerp in het Technisch Instituut Heilige Familie Brugge. We laten de man zelf zijn origineel verhaal doen. Even de klok terugdraaien: “En plots was daar een hond in ons gezin. Na jaren moedig verzet capituleerde ik voor de blijvende vraag van vrouw en dochter. Als er een hond komt moet het hele gezin daar klaar voor zijn. Maar kun je ooit klaar zijn voor een onstuimige Kleine Munsterlander? Toen de dagen gevuld waren met puppy entertainment sluimerde in het verre oosten een virus dat niet op onze aandacht kon rekenen. Wij hadden het echt te druk! Tot m’n eigen verbazing ging ik met groot enthousiasme mee in het verhaal. Ondertussen was Brugge herschapen tot een spookstad maar ik liep gezwind met een leiband in de ene hand en een gevuld zakje in de andere. Op deze wandelingen groeide het idee om 365 dagen een tekening te maken over mijn hond.”

Hond Guido kijkt naar de wereld in crisis en snapt weinig van de mens en zijn vreemde rituelen. Nick Vermeersch: “Zeker met een huisgenoot die de ene honden-pedagogische miskleun na de andere realiseert… Gelukkig is er in het echte leven een partner die tijdig ingrijpt. Ik heb met dit project de bescheiden ambitie om mensen een dagelijks ritueel te bezorgen. Een gniffelmomentje op de smartphone. De indruk groeit dat mensen zo’n momentje koesteren… zeker in deze ongewone tijden. Ook voor mij is het een ritueel. Dagelijks trek ik me op het einde van de dag even terug om een nieuwe tekening te maken. Voorlopig komt de inspiratie nog overvloedig. Al moet ik toegeven dat ik in de loop van een dag heel wat tijd spendeer aan het verzinnen van nieuwe taferelen met hond Guido.” Nick tracht nu ook zijn leerlingen te stimuleren om hun werk op sociale media te posten. Zo’n project kan een uitlaatklep zijn in deze barre tijden voor adolesenten. #honduido dagelijks op illustratiefgerief op Instagram

9 reacties

Mattheus luc
Geschreven op 2021-02-21 09:20:46
Creatief ,professioneel,grappig,gevat,kunst...welkom Guido! Proficiat nick ! Karin en luc
Chantal Derammelaere
Geschreven op 2021-02-18 10:29:50
Dag Guido Dag Nick Ik geniet elke dag van jullie kapriolen en wijsheden. Is Guido al rijp voor een expositie? Laat maar weten. Tot een volgende. Chantal Derammelaere Roeselare
Nick Vermeersch
Geschreven op 2021-02-18 09:58:00
Dag Hilde, De tekeningen kun je bekijken op Instagram: illustratiefgerief of op de Facebook-pagina van Nick Vermeersch Ik publiceer meestal tussen 8u en 9u.
Hilde
Geschreven op 2021-02-18 09:05:02
Waar zijn die tekeningen dagelijks te bekijken ? Ik ben benieuwd.....
Hilde Dejaegher
Geschreven op 2021-02-17 20:51:16
365 dagen: heerlijk om iedere dag naar uit te zien.
Katrien Vervaele
Geschreven op 2021-02-17 11:17:14
Ik volgde Guido al vanaf de eerste tekeningen en blijf gecharmeerd, dag na dag.
Jan Van Hulle
Geschreven op 2021-02-17 10:59:48
Iedere dag opnieuw tovert Guido een glimlach op mijn gezicht
Nick Vermeersch
Geschreven op 2021-02-17 10:37:55
Dank voor de publicatie! Dit is een oproep om te tekenen. Reizen in de woonkamer doe je door te lezen. De reportage maak je met het potlood.
Marian Grobbink, Bredene
Geschreven op 2021-02-17 09:50:27
Leuke insteek en vooral origineel. Helpt inderdaad tegen verzuring. Marian Grobbink Bredene

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.