Home > Over een week zijn het de Kasteelstraatfeesten in De Panne

Over een week zijn het de Kasteelstraatfeesten in De Panne

Geschreven op 29 juli 2023 om 09:13 door Mario De Wilde

Om de Kasteelstraat in De Panne opnieuw leven in te blazen, meer ‘vibe’ & ‘swung’ te geven, werd in 2014 de ‘Verenigde Commerçanten van de Kasteelstraat (VCK)’ opgericht door de handelaars van de Kasteelstraat. De Verenigde Commerçanten van de Kasteelstraat willen zich inzetten om de Kasteelstraat voor de bestaande en nieuwe handelaars, de bewoners en de bezoekers opnieuw aangenamer en aantrekkelijker te maken. De Kasteelstraat is ook een logische verbinding tussen en binnen tal van wandel- en fietsroutes om De Panne en omgeving te ontdekken. Deze type weggebruikers bewegen ‘traag’ door onze straat waarbij een beter uitziende Kasteelstraat géén overbodige luxe is. Het VCK streeft ernaar om in samenwerking met gemeente De Panne een straat te creëren die een ‘thuis’ gevoel geeft, een warm gezellig gevoel uitstraalt en uitnodigt om de lokale handelaars te ontdekken.

Dinsdagavond 25 juli ll., liep Wesley Butstraen, één van de commerçanten van de Kasteelstraat, 10 km op en af door de Kasteelstraat, gesponsord door VCK. Naast de steun voor het project ‘Wings voor Lilou ‘ (https://mediaheer.be/wings-for-lilou/#main), wilden we aantonen dat het de moeite is om eens door de Kasteelstraat te lopen. ‘Onze’ straat heeft immers meer te bieden dan men in eerste instantie denkt en is zeker wandelwaardig.
De Kasteelstraatfeesten (9de editie) en het optreden van de coverband ‘De Helaasheid der Zingen’ zijn twee activiteiten die VCK jaarlijks organiseert om de Kasteelstraat en de handelaars onder de aandacht te brengen van het beleid, inwoners en toeristen.

Vrijdag 4 augustus starten de Kasteelstraatfeesten om 11.00u, met een ruim aanbod aan oude volksspelen, oude ambachten, middeleeuwse paardenmolen, goochelaar Alcazar, stokpaardjes koers, Skriewer gekke kapsels, een riddertjes zoektocht en nog veel meer.
Om 11.15u staat de officiële opening ingepland en om 15.00u start de wedstrijd eierwerpen, een daverend amusement voor zowel de deelnemers als de talrijke toeschouwers.
Als afsluiter is er op zaterdag 5 augustus om 19.30u een spetterend optreden van de populaire groep ‘De Helaasheid der Zingen’ , op de Markt van De Panne. Wie hen éénmaal bezig zag, wil dit zeker niet missen. Foto: VCK

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.