Home > Over een week opent in Sint-Pieters bij Brugge de expo ‘Phantasos, dromen van een dorp’

Over een week opent in Sint-Pieters bij Brugge de expo ‘Phantasos, dromen van een dorp’

Geschreven op 17 augustus 2023 om 09:07 door Mario De Wilde

Volgende week vrijdag 25 augustus opent in de Brugse deelgemeente Sint-Pieters de expo ‘Phantasos, dromen van een dorp’. Phantasos is te zien in en rond de pastorie van Sint-Pieters, waar datzelfde weekend ook ‘Pastorie Préférée’ plaatsvindt. Het jaarlijkse festival is buurtgericht en nodigt iedereen uit om Sint-Pieters beter te leren kennen.

Verrassend en anders dan anders: zo kun je de fototentoonstelling Phantasos het best omschrijven. Drie jaar lang zwierf Sammy Roelant door de wijk Sint-Pieters. Hij legde opvallende plaatsen en momenten op foto vast, met de bewoners van Sint-Pieters als spilfiguur. Juryleden Pascal Cornet, Sylvie Crutelle en Gert Jochems (De Standaard / De Morgen) selecteerden 40 foto’s die je vanaf 25 augustus kunt bewonderen.

Samen met de opening van Phantasos zijn er tal van evenementen in Sint-Pieters gepland, voor Pastorie Préférée. Op zaterdag 2 september geeft Peter De Blieck een huiskamerconcert in de pastoriewoning. Zondag 3 september geeft Sammy Roelant zelf rondleidingen op Phantasos. Op 6 september schuiven Lennart Claeys (architectuuratelier Dertien12) en Dalilla Hermans (Brugge 2030) aan voor ‘Tussen pot, pint en pastorie’. In de voortuin van de pastorie in Sint-Pieters wisselen ze ideeën uit voor de stad, in een familiale sfeer.

‘Phantasos, dromen van een dorp’ kun je gratis bezoeken. De expo start op 25 augustus en loopt tot 15 september. Op weekdagen kun je er terecht van 14u tot 17u.

Voor de evenementen van Pastorie Préférée is inschrijven verplicht. Meer info via patrick.anthone@mintus.be of op Facebook: facebook.com/pastoriepreferee

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.