Home > Oudste inwoners van Kuurne kregen vandaag oliebollen

Oudste inwoners van Kuurne kregen vandaag oliebollen

Geschreven op 5 juni 2020 om 16:37 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur Kuurne trakteerde, samen met mobiele Frituur Bertrand, de Kuurnse oudste inwoners op oliebollen. Vanaf vandaag vind je Frituur Bertrand terug op ons Kuurnse marktplein. Deze week kregen ze de goedkeuring om 10 dagen oliebollen te verkopen. Als bedanking dat ze ook enkele dagen in Kuurne kunnen openhouden trakteren ze samen met ons gemeentebestuur de bewoners van de woonzorgcentra op oliebollen.

Burgemeester Francis Benoit: “Gedurende deze periode krijg ik als burgemeester veel vragen over de maatregelen. Ook de ambulante handel heeft lang op zijn honger moeten zitten. Recent kwam de beslissing om losse kramen toe te laten in handen van het gemeentebestuur. In deze bijzondere tijd lijkt het ons fijn ook onze inwoners te verwennen met oliebollen. Even dromen van onze ezelsfeesten dit najaar die nu nog veraf lijken.” Lange tijd was ambulante handel niet toegestaan. Recent werden de maatregelen versoepeld. Zo stelden ze de vraag aan Kuurne om ook hier enkele dagen open te mogen houden. Je vindt ze vanaf vandaag tot en met dinsdag 9 juni en ze komen dan terug vanaf vrijdag 12 tot en met dinsdag 16 juni. Voor de periode daarna wachten we nog even af.

Schepen Bram Deloof: “Als geluksgemeente maken we dan natuurlijk van de gelegenheid gebruik om onze oudste inwoners te verwennen. Weken konden ook zij geen bezoek ontvangen, meer zelf, alle activiteiten zijn nog steeds opgeschort daar waar onze andere Kuurnenaren reeds vroeger in een beperkte bubbel konden bewegen. We steken ze graag een hart onder de riem en bezorgen de 191 inwoners van WZC Heilige Familie en 79 inwoners van WZC Carpentier oliebollen, met dank aan Frituur Bertrand, die dit niet alleen in Kuurne maar ook in andere gemeentes doet…chapeau ” Heidi Coussens staat met de mobiele Frituur Bertrand ook elk jaar op het marktplein tijdens Kuurne kermis. De oliebollen zijn dus al gekend bij onze Kuurnse inwoners. Ze komen ons met plezier enkele dagen verwennen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.