Oudste familierestaurant van Brugge Breydel & De Coninc viert 70-jarig bestaan
Breydel & De Coninc in de Breidelstraat gaat zijn 70ste bestaansjaar in en is daarmee een van de oudste, zo niet hét oudste familierestaurant in Brugge geworden. Het was inderdaad in 1954 dat Fernand Bouchez en zijn echtgenote Agnes Verrecas het restaurant Breydel & De Coninc in het hart van Brugge opstartten. Dat werd meteen een succes want prompt vond de Bruggelling de weg naar eethuis. Dertien jaar later, na het overlijden van Fernand Bouchez, komt het restaurant in handen van Jan Janssens, schoonzoon van de stichter. Die krijgt al snel de bijnaam van Jantje Mosselman, want met zijn exquise mosselbereidingen verwerft hij zowaar internationale faam. In 1995 wordt een nieuw hoofdstuk aangesneden en volgt Fernand Janssens aan het fornuis zijn vader Jan op. Hij respecteert uiteraard alle bestaande culinaire tradities, maar voegt ook nieuwe accenten aan de spijskaart toe. Zo wordt Breydel & De Coninc ook het gevierde kreeftenrestaurant dat het tot vandaag nog steeds is.