Home > ‘Ouderbruggen’ deze middag van start gegaan in Sint-Kruis

‘Ouderbruggen’ deze middag van start gegaan in Sint-Kruis

Geschreven op 22 februari 2022 om 16:34 door Mario De Wilde

Ouders kunnen elkaar binnenkort ontmoeten in Sint-Kruis dankzij het project ‘Ouderbruggen Sint-Kruis’. Zo wil Oranje vzw samen met lokale partners de samenhang in de buurt verhogen. Ouders kunnen tijdens de ontmoetingsmomenten verbinden, in gesprek gaan en elkaar versterken. ‘Ouderbruggen Sint-Kruis’ maakt deel uit van het Lokaal Sociaal Beleidsplan ‘Brugge draait om mensen’. “Door andere ouders te ontmoeten, kun je heel wat opsteken of elkaar steun bieden”, vertelt Pablo Annys, schepen van sociale zaken. “Je hebt minder het gevoel dat je er alleen voor staat en daar hebben ook de kinderen baat bij. Zij mogen meekomen met hun ouders naar deze ontmoetingsmomenten. ‘Ouderbruggen Sint-Kruis’ voorziet spelletjes en activiteiten voor kinderen.”

Het project kwam tot stand via signalen van gezinnen met kinderen uit de buurt en leidt tot een unieke samenwerking tussen diensten uit verschillende hoeken van de samenleving. “Iedereen verdient een volwaardige plaats in de maatschappij: die boodschap staat voor alle partners van ‘Ouderbruggen” centraal”, aldus Bert Putman, algemeen directeur van Oranje vzw. “We geloven dat we kansen moeten creëren voor iedereen. Door het netwerk van ouders te vergroten, versterken we hun vaardigheden, draagkracht en kennis.”

Voor de realisatie van dit initiatief kan Oranje vzw rekenen op tal van organisaties. Er komt een belangrijke financiële impuls van het lokaal bestuur. Daarnaast zetten Kind & Gezin, Mintus, Covias en CKG Sint-Clara hun schouders onder dit waardevolle project. Het is de bedoeling om twee ontmoetingsplekken te creëren tijdens deze legislatuur.

De eerste ontmoetingsplek wordt dus opgezet regio Sint-Kruis, in samenwerking met partners zoals welzijnsschakel Kantel en Buurtsport. Freinetschool Context stelt lokalen beschikbaar voor het project. “Over organisaties en sectoren heen introduceren we zo een nieuwe vorm van samenwerking in Brugge, die in de toekomst ongetwijfeld haar vruchten zal afwerpen”, aldus Pieter Marechal, schepen van welzijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.