Home > Oude gebouwen Standplus krijgen herbestemming in hartje Roeselare

Oude gebouwen Standplus krijgen herbestemming in hartje Roeselare

Geschreven op 14 juni 2021 om 16:46 door Mario De Wilde

Je hebt het misschien al opgemerkt: de voormalige gebouwen van standenbouwer Standplus in de Diksmuidsesteenweg in Roeselare worden gesloopt. De bestaande site wordt immers omgetoverd tot woonerf dat plaats zal bieden aan 15 hedendaagse nieuwbouwwoningen. Standplus, sinds kort gevestigd langs de Ring in het nieuwe industriepark Krommebeek in Beveren, ziet zo hun voormalige bedrijfssite een nieuwe bestemming krijgen.

Aannemer en verkavelaar All-Bouw is verantwoordelijk voor zowel de sloop-als wederopbouw van de site. Samen met bow architecten werd er gestreefd naar een duurzaam resultaat en opwaardering van de stedelijke ruimte. Een discipline waar beide partijen niet aan hun proefstuk toe zijn. In dialoog met het stadsbestuur van Roeselare werd er nagedacht over alternatieve manieren van wonen en werken. Het concept: een kwalitatieve en duurzame plek om te wonen en te leven met respect voor de bestaande omgeving. Zo blijft bijvoorbeeld het aanwezige groen behouden en wordt het woonerf voorzien van een groen binnenplein.

Vanuit het aanpalende fiets- en wandelpad zal een nieuwe doorsteek gemaakt worden naar en door het woonerf. Die doorsteek zal aanpikken op de Kanunnik Duboisstraat. Wagens worden geparkeerd op een centrale plek, fietsen krijgen meerdere plaatsen om te worden gestald. Op deze manier blijft het woonerf autoluw. De werken verlopen in drie fases: In de eerste fase worden de bestaande loodsen op de site gesloopt. Daarna worden de wegeniswerken, het binnenplein en de parkeerplaatsen aangelegd. In het najaar start vervolgens de bouw van de eerste woningen.

LANCERINGSBEURS 

Iedereen is welkom tijdens de lanceringsbeurs: Van 21 juni tot en met 4 juli 2021 is men welkom in de kantoren van aannemer All-Bouw. Je maakt er van dichtbij kennis met het volledige project, het concept van de architect, de plannen en de prijzen van de woningen. Tijdens deze veertiendaagse kan men zijn of haar voorkeurspercelen aangeven en genieten van het lanceringstarief. Een afspraak maken is noodzakelijk, dit kan via de online reservatiemodule op www.bouweninroeselare.be , telefonisch op 051 25 30 25 of per mail naar info@allbouw.com

Foto vlnr. Simon Alleman (All-Bouw), Pieter Verfaillie (bow architecten), Geert Clierinck en Andreas Verheye (Standplus). 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.