Home > Ostend Science Park krijgt stilaan vorm

Ostend Science Park krijgt stilaan vorm

Geschreven op 20 januari 2021 om 13:19 door Mario De Wilde

Ostend Science Park, een initiatief van de UGent, de POM West-Vlaanderen en Haven Oostende, is uniek en trekt bedrijven aan die focussen op de blauwe economie. Het wetenschapspark vormt de brug tussen ondernemen en onderzoek. Stad Oostende geeft groen licht voor de verdere uitbouw van de site.
Het stadsbestuur keurde de omgevingsvergunning goed voor de ontwikkeling van het terrein van maar liefst 113.170 m². Het merendeel van de oppervlakte zal de nieuwe thuis worden voor onderzoeksintensieve bedrijven. De goedkeuring geeft het startschot voor de ontwikkeling van het resterende braakliggende terrein en de herinrichting van de omgeving van de incubator Bluebridge.

Verdere groei
Om ervoor te zorgen dat nieuwe activiteiten er mogelijk zijn, wordt het bestaande terrein vrijgemaakt en genivelleerd. Ook de omgeving krijgt een make-over. Er komt onder andere een nieuwe rijweg, een toegangscontrolesysteem voor de parking en fietsenstallingen. De microwindturbine verhuist naar een nieuwe locatie. Verder is er bijzondere aandacht voor de aanleg van groen en duurzaamheid. Ostend Science Park moet een inspirerende omgeving zijn voor iedereen die er werkt, maar ook voor de inwoners van Oostende. De werken zullen starten vanaf februari 2021. Als alles volgens plan loopt, zijn de werkzaamheden eind 2021 achter de rug.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.