Home > Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams. Win je 1+1 gratis toegangsticket Kinepolis en film naar keuze

Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams. Win je 1+1 gratis toegangsticket Kinepolis en film naar keuze

Geschreven op 24 december 2021 om 13:27 door Mario De Wilde

Welkom bij aflevering acht van onze filmrubriek ‘Oscar Popcorner’. Wekelijks komt iemand uit onze provincie twee nieuwe films voorstellen die in een van de bioscopen van Kinepolis in onze provincie vertoond worden. Dat gebeurt redelijk origineel en ludiek in het West-Vlaams. Dit weekeinde is Luc Vermeersch uit De Haan onze ‘presentator met West-Vlaams dialect’ van dienst. Hij stelt in het kort de nieuwe Vlaamse film Bittersweet 16 en The Matrix Resurrections voor.

We starten al meteen met een komedie van onze West-Vlaamse regisseur Jan Verheyen met ook Kurt Rogiers en ons Joke Devynck in te zien zijn. Wat gebeurt er? Welnu, Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug, een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Hormonen razen door de puberlichamen en dagen worden gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, existentiële twijfels die alleen pubers kunnen invullen… Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte haar verjaardag. Haar Bittersweet Sixteen…”

De tweede film is heel andere koek. Ga even zitten voor The Matrix Resurrections van grensverleggend filmmaker Lana Wachowski. Die heeft het science fiction genre helemaal veranderd. In deze nieuwe film keren Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terug als hun beroemde personages Neo en Trinity. We duiken in een wereld die bestaat uit twee realiteiten: het alledaagse leven en wat daarachter verborgen gaat. Om erachter te komen of zijn realiteit een fysieke of mentale constructie is en om te ontdekken wie hij werkelijk is, moet Mr Anderson er weer voor kiezen om het witte konijn te volgen. ’t Ja, een heel gedoe voor een toch wel heel speciale film. Ziezo, jullie kunnen vanaf nu rustig de kalkoen aansnijden.

Win zelf een 1+ 1 gratis ticket voor een film naar keuze

Dankzij Kinepolis schenken we tien winnaars ook een 1+1 ticket om een film naar keuze uit te zoeken. Let wel, de tickets zijn geldig tot juli 2022, dus alle reden om mee te spelen.

Wat moet je daarvoor doen?

-In de trailer ‘   loopt er tijdens het verjaardagsfeestje een dier door de set. Welk dier is het?

-De film The Matrix Resurrections is gebaseerd op welke personages? (tip: bekijk de trailer tot het einde)

-Wat is de naam van de dochter van regisseur Jan Verheyen die mee in de film speelt?

Bezorg ons alles voor maandagavond 27 december om 20 uur in een mailtje met als titel ‘oh, oh Oscar’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be

Meer info over de nieuwste films, uren en dagen van vertoning vind je terug door op deze link te klikken. Veel kijkplezier.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.