Home > Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams. Win je 1+1 gratis Kinepolis-ticket voor film naar keuze

Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams. Win je 1+1 gratis Kinepolis-ticket voor film naar keuze

Geschreven op 14 januari 2022 om 13:29 door Mario De Wilde

Welkom bij aflevering elf van onze filmrubriek ‘Oscar Popcorner’. Wekelijks komt iemand uit onze provincie twee nieuwe films voorstellen die in een van de bioscopen van Kinepolis in onze provincie vertoond worden. Dat gebeurt redelijk origineel en ludiek in het West-Vlaams. Dit weekeinde zijn Katelijne De Vos en dochter Ine alweer de gastpresentatrice van dienst en zij kondigen, in een sappig Oostends dialect, de twee nieuwkomers ‘The 355’ en ‘Card Counter’ aan.

Laat ons starten met ‘The 355’. Een geheim wapen – dat de wereld in een vingerknip kan vernietigen – valt in verkeerde handen. CIA-agent Mace (Jessica Chastain) wordt op de zaak gezet, maar ziet zich de pas afgesneden door rivaliserende agenten: de Duitse Marie (Diane Kruger), de Britse Khadijah (Lupita Nyong’o) en de Colombiaanse Graciela (Penelope Cruz). Mace beseft dat ze enkel samen het wapen kunnen bemachtigen. Ze schuiven hun wantrouwen aan de kant en sluiten een wankel verbond. Het explosieve viertal volgt het wapen van Parijs, over Marokko, tot in Shangai. Slagen ze erin om de wereld te redden… of hebben ze hun eigen doodvonnis getekend?

 

Nummer twee wordt nog een thriller ‘The Card Counter’. William (Oscar Isaac) gaat gebukt onder zijn gruweldaden als gewezen soldaat in Irak. Na een verblijf in de gevangenis, vindt hij zichzelf opnieuw uit als professioneel pokerspeler. Op z’n eentje schuimt hij de casino’s af, tot hij benaderd wordt door Cirk (Tye Sheridan). Deze kwetsbare jongeman verloor zijn vader en wil maar één ding: wraak op de militaire kolonel (Willem Dafoe) die hij verantwoordelijk acht. In zijn vriendschap met Cirk ziet William een kans om eindelijk iets goed te doen in zijn leven. Maar Cirk op het goede pad houden, blijkt moeilijker dan gedacht. Al snel kan William niet anders dan zijn verleden recht in de ogen te kijken…

Win zelf een 1+ 1 gratis ticket voor een film naar keuze

Dankzij Kinepolis schenken we tien winnaars ook een 1+1 ticket om een film naar keuze uit te zoeken. Let wel, de tickets zijn geldig tot juli 2022, dus alle reden om mee te spelen.

Wat moet je daarvoor doen?

-Penélope Cruz zegt in de trailer van ‘The 355’ dat ze geen spionne is. Wat is ze dan wel?

-Wat is de eerste kaart die in de trailer van ‘The Card Hunter’ op de roulettetafel gelegd wordt?

-Geef nog drie films waarin Penélope Cruz nog gespeeld heeft.

Bezorg ons alles voor maandagavond 17 januari om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Joker kaart’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be

Meer info over de nieuwste films bij Kinepolis, uren en dagen van vertoning vind je terug door op deze link te klikken.

1 reactie

Jos
Geschreven op 2022-01-14 18:28:21
Therapeute

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.