Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek ’t West-Vlaams dialect door Louis de Funès. Winnaars Kinepolis ticket

Oscar Popcorner, de filmrubriek ’t West-Vlaams dialect door Louis de Funès. Winnaars Kinepolis ticket

Geschreven op 7 november 2023 om 09:38 door Mario De Wilde

Welkom West-Vlaamse lezers en kijkers van Het Nieuws van West-Vlaanderen overal in den lande. Afgelopen weekend was het de beurt aan ‘de gendarme van Saint-Tropez’ Louis de Funès of Vincent Messelier uit Waregem om ‘Oscar Popcorner’ te presenteren. En het werd intussen al aflevering 93 met zowaar twee Nederlandstalige films, dus jullie begrijpen, hij moest zijn Frans taaltje weer eens moeten inruilen voor wat sappig Waregems. Hier gaan we nog eentje voor wie het gemist mocht hebben…. Jullie waren trouwens met 1421 om mee te doen…

Over zowat een maand is de grote kindervriend weer in het land en hij is ook te zien bij Kinepolis. Daar speelt vanaf nu ‘Sinterklaas en de gestrande stoomboot’. Sinterklaas en zijn pieten maken zich immers klaar om te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond? Het klinkt nu al best spannend.

Intussen loopt ook ‘Het Smelt’ van onze Veerle Baetens als een week in de bioscopen. Het Smelt is de verfilming van het gelijknamige boek dat acht jaar geleden uitkwam. Het vertelt het verhaal van Eva die, vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. De films doet ons een beetje denken aan Close van Lukas Dhont. Met vaak beklemmende scènes, monologen en close-ups krijg je als toeschouwer weinig ademruimte. Voor de echte cinefielen dus….

Win je 1+1 gratis Kinepolis ticket

1421 filmfreaks waagden hun kans en zij die vandaag nog een 1+1 gratis ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-bios in de buurt mogen verwachten zijn: Herminne de Craemer uit Tielt, Herbert Brackx uit Ichtegem, Familie Trienpont uit Brugge, Sophie Vermeiren uit Waregem, Hannelore Berbist uit Roeselare, Marijn Soete uit Oostende, Veerle Vanderwal uit Knesselare, Jan Ducatteeuw uit Ieper, R. Van Landschoot uit Aalter en Jeroen Verbruggen uit Koksijde.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.