Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek ’t West-Vlaams dialect door Louis de Funès. Win je 1+1 Kinepolis ticket

Oscar Popcorner, de filmrubriek ’t West-Vlaams dialect door Louis de Funès. Win je 1+1 Kinepolis ticket

Geschreven op 3 november 2023 om 14:07 door Mario De Wilde

Welkom West-Vlaamse lezers en kijkers van Het Nieuws van West-Vlaanderen overal in den lande. Dit weekend is het alweer de beurt aan ‘de gendarme van Saint-Tropez’ Louis de Funès of Vincent Messelier uit Waregem om ‘Oscar Popcorner’ te presenteren. Dit is intussen al aflevering 93 en het worden zowaar twee Nederlandstalige films, dus jullie begrijpen, hij moest zijn Frans taaltje weer eens moeten inruilen voor wat sappig Waregems. Hier gaan we….

Over zowat een maand is de grote kindervriend weer in het land en hij is ook te zien bij Kinepolis. Daar speelt vanaf nu ‘Sinterklaas en de gestrande stoomboot’. Sinterklaas en zijn pieten maken zich immers klaar om te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond? Het klinkt nu al best spannend.

Intussen loopt ook ‘Het Smelt’ van onze Veerle Baetens als een week in de bioscopen. Het Smelt is de verfilming van het gelijknamige boek dat acht jaar geleden uitkwam. Het vertelt het verhaal van Eva die, vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. De films doet ons een beetje denken aan Close van Lukas Dhont. Met vaak beklemmende scènes, monologen en close-ups krijg je als toeschouwer weinig ademruimte. Voor de echte cinefielen dus….

Win je 1+1 gratis Kinepolis ticket

Je kan zoals vanouds ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? We houden het simpel omdat we onze minder dappere lezers niet met nachtmerries willen opzadelen door naar de trailers te kijken.

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-In ”Sinterklaas en de gestrande stoomboot’ vraagt de Sint aan de Pieten hoeveel letters ze dit jaar gemaakt hebben. Hoeveel zijn dat er?

-In de trailer van ‘Het Smelt’ zie je in welke gemeente de film van Veerle Baetens zich afspeelt. Bezorg ons die naam.

Mail ons je antwoorden met als onderwerp ‘Smelten voor Sinterklaas’ voor maandagavond 6 november 2023 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

2 reacties

Stefaan Ryckebosch
Geschreven op 2023-11-05 21:41:28
Een extra spannende film meepikken in de cinema is altijd leuk 👍👍
GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-11-05 21:17:45
Je kan mij zo gelukkig maken met een cinema-ticket.. 🍀🍀🍀🍀

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.