Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek met deze week de Avatar-knaller en de Drie Bergen

Oscar Popcorner, de filmrubriek met deze week de Avatar-knaller en de Drie Bergen

Geschreven op 16 december 2022 om 13:12 door Mario De Wilde

Hallo beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Vandaag serveert de Mugge van Brugge aflevering 54 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het wordt een topaflevering want dit weekend komt de meest besproken film van 2022 uit. ‘Avatar, The Way of Water’, mocht je het nog gehoord of gelezen hebben. Twee uiteenlopende genres trouwens want er komt ook nog een Belgisch-Italiaanse film nadien. De volumeknop op 10 en luisteren maar….

In zijn tweede trip naar wondermaan Pandora, liefst dertien jaar na de eerste, toont regisseur James Cameron met ‘Avatar’ wat meer ontzag voor het complexe leven dat hij er zelf heeft geschapen. De deur staat ook al wagenwijd open voor een cyclus van nóg drie vervolgdelen, waarvan het laatste in 2028 landt. Het eerste resultaat van die oefening, Avatar: The Way of Water, komt dit weekend in de cinemazalen. De sequel brengt Sam Worthington en Zoe Saldaña terug als het koppel Jake Sully en Neytiri, twee leden van het blauwe, katachtige, gemiddeld 2,75 meter lange Na’vi-volk dat in diepe harmonie met de natuur van Pandora leeft, de met een wonderlijk ongerepte natuur gezegende maan in een baan rond de gasplaneet Polyphemus. Ondertussen zijn ze ook fiere ouders met een kroost van vier, en is Jake – ooit nog een Aardmens geweest – leider van hun stam geworden.

Maar ineens kondigen de Luchtmensen (wij dus) hun rampspoedige terugkeer aan, met meer destructie, betere technologie, en hun oog op volledige kolonisatie. Omdat een eliteploeg van menselijke krijgers vooral naar Jake op zoek is, moeten de Sully’s ineens asiel zoeken bij de Metkayina, een Na’vi-ras dat in dezelfde eenparigheid met het leven in de oceanen leeft als zij met dat van het regenwoud.

De tweede film die wellicht onbedoeld in de schaduw van de blauwe figuurtjes zit, is ‘De Acht Bergen’ van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. De film vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vriendschap sluiten als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als Koninkrijk. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, trekt Pietro de wereld rond. Een tocht in eenzaamheid en liefde, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen tegen de achtergrond van de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen. Filmtip: dit is geen film die inslaat met de kracht van een mortiergranaat maar voelt toch heerlijk als een klaterend bergbeekje. Tot je op het einde een traan moet wegpinken.

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken.

Tickets winnen? Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-Hoeveel Avatars komen er nog aan?

-Wat is de originele Italiaanse titel van de ‘Acht Bergen’?

Bezorg ons alles voor maandagavond 19 december om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Blauw volkje’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en adres bij de inzending voegen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.