Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in ’t West-Vlaams dialect. Win je 1+1 Kinepolis ticket

Oscar Popcorner, de filmrubriek in ’t West-Vlaams dialect. Win je 1+1 Kinepolis ticket

Geschreven op 17 november 2023 om 14:14 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Vandaag serveert schepen van o.a. Cultuur van Brugge, Nico Blontrock, in de hoedanigheid van filmpresentator, aflevering 95 van ‘Oscar Popcorner’. Je weet het wel, hé: nog steeds en immer de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het worden deze keer films met vrouwen in de hoofdrol, zij het van uiteenlopende aard, die we de ether en de beeldbuis injagen. Hier gaan we.

Licht uit, draaien maar…. De eerste film die ik ga presenteren staat weer vol van de actie en de avonturen. Bij ‘The Marvels’ zit het er weer bovenarms op. Captain Marvel, de grote madame van ’t spel daar, heeft haar identiteit herwonnen van de tirannieke Kree en ’t vrouwke gaat nu wraak nemen op de Supreme Intelligence. Maar door onvoorziene gevolgen draagt Carol de last van een, en ik citeer, gedestabiliseerd universum. Wanneer haar taken haar naar een vreemd wormgat sturen dat verbonden is met een Kree-revolutionair, raken haar krachten verstrengeld met die van Kamala Khan en Carol’s vervreemde nichtje, nu S.A.B.E.R.-astronaut Captain Monica Rambeau. Dit onwaarschijnlijke trio moet in de film leren samenwerken om het universum te redden als ‘The Marvels’. Daar hebben ze bijna twee uur de tijd voor.

Er gaat geen week voorbij of er komt een nieuwe horrorfilm uit. ‘It Lives Inside’ is er weer zo eentje. En die wil niets liever dan erbij horen op haar Amerikaanse hogeschool en probeert haar Indiase familie en cultuur te verbergen. Tot Sam’s frustratie duikt haar oude beste vriendin Tamira ineens op met een mysterieuze glazen pot en begint zich steeds vreemder te gedragen. Sam is er klaar mee, gooit de pot stuk op de grond en daardoor wordt een eeuwenoude Indiase demoon ontketend. De gevolgen zijn gruwelijk en niemand is meer veilig. Kan Sam de demoon vernietigen en Tamira redden? Het is zoals de uitslag tussen Club en Cercle voorspellen.

Win je 1+1 gratis Kinepolis ticket

Je kan zoals vanouds ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? We houden het simpel omdat we onze minder dappere lezers niet met nachtmerries willen opzadelen door naar de trailers te kijken.

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-In het begin van de trailer van ‘The Marvels’ wordt gevraagd waarmee Captain Monica Rambeau bezig is. Welnu, met wat is ze bezig?

-In ‘It Lives Inside’ ontdek je dat je de Pishacha niet meteen mag doden, want wat doet die op zijn beurt?

Mail ons je antwoorden met als titel ‘Cinema in donkere dagen’ voor maandagavond 20 november 2023 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

3 reacties

Stefaan Ryckebosch
Geschreven op 2023-11-20 16:43:16
Leuk om mede door jullie, nieuwe films te ontdekken 👍👍👍
Familie Verkinderen
Geschreven op 2023-11-18 13:36:14
Volkomen eens. Je moet nu eens naar Radio-2 luisteren. In vijf jaar tijd een echte babbelbarak geworden met zogezegde presentatoren die het taaltje van een zesjarige kleuter spreken. Geef mij toch maar de echte mannen als daar waren Nico Blontrock. Familie Verkinderen, Hometown Brugge
Maria Pauwaert
Geschreven op 2023-11-18 11:48:01
Waar is die heerlijke tijd van de radiostem van Nico Blontrock op Radio-2? Dat was nog eens zalig wakker worden. Ben blij dat hij mee de filmrubriek presenteert. Maria Pauwaert

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.