Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 Kinepolis filmtickets

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 Kinepolis filmtickets

Geschreven op 1 maart 2023 om 07:02 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Afgelopen weekend kwam onze presentatrice van ‘Oscar Popcorner’ uit Gistel. In haar sappig West-Vlaams dialect serveerde Jasmyn Vandenberghe aflevering 62 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het waren twee topproducties.

Wat hebben we komend weekend in de aanbieding? Onze eerste film is de de lang naar uitgekeken ‘Cocaine Bear’. Een Amerikaanse zwarte beer slikt toch wel per toeval een grote hoeveelheid cocaïne in en gaat vervolgens op een agressieve strooptocht in een natuurpark. Het verhaal in gebaseerd op waargebeurde feiten uit 1985, maar de makers van Cocaine Bear hebben zich wel de nodige creatieve vrijheid gegeven. De beer in het echte verhaal overleed jammer genoeg kort nadat hij een deel van de cocaïne had opgegeten aan hersenbloedingen en nier-, hart- en longfalen. In Cocaine Bear is dat echter niet het geval.

Nummer twee is The Fabelmans van Steven Spielberg. Het is een diep persoonlijk portret over de jonge Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy’s vader daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16de ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

Ziezo, dit was het alweer voor deze week. Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Dat lees je hieronder. Nog een heel fijn weekend gewenst.

Win je 1+1 tickets van Kinepolis

Zoals steeds konden jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Met iets meer dan duizend (1000!!!) enthousiaste deelnemers was de opkomst alweer buitengewoon. Deze tien winnaars ontvangen morgen hun 1+1 vouchers. Vercoutere Mieke uit Deinze, Stefan Scheveneels uit Scherpenheuvel, Sophie Steegmans uit Zolder, Steven Persyn uit Diksmuide, Lotte Hemeryck uit Roeselare, Joerie Vansteenkiste uit Oostende, Famillie Riemaecker uit Poperinge, Diederik Van Belle uit Oostende, Marc Versaevel uit Knokke-Heist en Luk Van Maele uit Brugge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.