Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams. Nico Blontrock presenteerde 2 nieuwe films. Winnaars filmtickets

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams. Nico Blontrock presenteerde 2 nieuwe films. Winnaars filmtickets

Geschreven op 21 februari 2023 om 09:29 door Mario De Wilde
Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Afgelopen weekend serveerde de Brugse schepen en voormalig Radio-2 presentator Nico Blontrock in zijn sappig Brugs dialect aflevering 61 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. Wat hij meegebracht had van twee nieuwe films die ze vanaf nu in alle Kinepolis-zalen van onze provincie spelen, kon je hier lezen en horen. Zij die het mochten gemist hebben (of nog een bisnummer willen): de volumeknop op 10 en luisteren maar…

Onze eerste film dit weekend is de actiethriller ‘Plane’. Piloot Ray Torrance heeft vaker in stormen gevlogen, maar wanneer hij in een zware storm terecht komt en zijn vliegtuig beschadigd raakt, is hij genoodzaakt om een spectaculaire noodlanding te maken op een eiland in de Filippijnen. Daar blijken Ray en zijn passagiers terecht te zijn gekomen in een oorlogsgebied dat wordt gedomineerd door meedogenloze piraten die het op het vliegtuig en zijn passagiers gemunt hebben. Terwijl de hele wereld op zoek is naar het verdwenen vliegtuig probeert Ray zijn passagiers in leven te houden tot er hulp arriveert.

Nummer twee is van het veel softere soort, al hangt er ook veel spanning in de lucht. Met de animatiefilm ‘Pattie en de toorn van Poseidon’ reizen we af naar Yolcos, een mooie en welvarende havenstad in het oude Griekenland. Het leventje van alledag kabbelt er rustig verder als de bevolking wordt bedreigd door de toorn van Poseidon. Een jonge avontuurlijke muis en de kat, die haar geadopteerd heeft, helpen ongewild de oude Jason en zijn Argonauten in hun poging om de stad te redden. Tijdens deze operatie zullen zij uiteindelijk de confrontatie aangaan met de gevaarlijkste wezens uit de mythologie en alle perikelen in hun plaats trotseren. Ga dat zien….

Win je 1+1 tickets van Kinepolis

Zoals steeds konden jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Uit de ruim 1100 inzendingen, ontvangen deze lezers deze week nog hun 1+1 ticket voor een film naar keuze. Claudine Nonckels uit Menen, Rudu Dufloucq uit Westouter, Jana Hoste uit Waregem, Stefan Scheveneels uit Scherpenheuvel, Annelies Breyne uit  Nieuwpoort, Jenneke Vanhoutte uit Roeselare, Mark Degraeve uit Oostende, Sophie Kindermans uit Brugge, Bert De Keyser uit Tielt en Raymonda Puysseleer uit Ieper. Komende vrijdag is er een nieuwe aflevering.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.