Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams en win 1+1 Kinepolis filmtickets

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams en win 1+1 Kinepolis filmtickets

Geschreven op 24 februari 2023 om 12:54 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Deze week komt onze presentatrice van ‘Oscar Popcorner’ van Gistel alweer. In haar sappig West-Vlaams dialect serveert Jasmyn Vandenberghe aflevering 62 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het zijn twee topproducties.

Wat hebben we komend weekend in de aanbieding? Onze eerste film is de de lang naar uitgekeken ‘Cocaine Bear’. Een Amerikaanse zwarte beer slikt toch wel per toeval een grote hoeveelheid cocaïne in en gaat vervolgens op een agressieve strooptocht in een natuurpark. Het verhaal in gebaseerd op waargebeurde feiten uit 1985, maar de makers van Cocaine Bear hebben zich wel de nodige creatieve vrijheid gegeven. De beer in het echte verhaal overleed jammer genoeg kort nadat hij een deel van de cocaïne had opgegeten aan hersenbloedingen en nier-, hart- en longfalen. In Cocaine Bear is dat echter niet het geval.

Nummer twee is The Fabelmans van Steven Spielberg. Het is een diep persoonlijk portret over de jonge Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy’s vader daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16de ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

Ziezo, dit was het alweer voor deze week. Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Dat lees je hieronder. Nog een heel fijn weekend gewenst.

Win je 1+1 tickets van Kinepolis

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-in ‘Cocaïne Bear’ gaat het om waargebeurde feiten. Uit welk jaar was dat?

-in de trailer van ‘The Fabelmans’ ontdek je welk hobby de mama van Sammy uitoefent. Welke is dat?

-bezorg ons nog twee titels van films die Steven Spielberg regisseerde.

Bezorg ons alles voor maandagavond 27 februari om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Fabelbear’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en volledig adres bij de inzending voegen

1 reactie

Stefaan Dekimpe. Brugge
Geschreven op 2023-02-26 11:27:06
Als ik zo een aankondiging hoor, dan koop ik meteen twee tickets om naar de cinema te gaan kijken. Die moet stofzuigers gaan verkopen en ze zijn op één dag weg. Stefaan Dekimpe. Brugge

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.