Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Winnaars tickets film naar keuze

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Winnaars tickets film naar keuze

Geschreven op 29 augustus 2023 om 10:19 door Mario De Wilde
Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Afgelopen weekend serveerde Chistoon van Tovershows uit Lombardsijde aflevering 83 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. Twee nieuwe en uiteenlopende films lagen er alweer in de aanbieding. Zij die het mochten gemist hebben: even de volumeknop een draai naar de hoogste instelling zetten en genieten….

Na de Smurfen vorige week nog meer blauw in de zaal. Want daar is ‘Blue Beetle’ die we als eerste film presenteren. De Mexicaanse tiener Jaime Reyes is net afgestudeerd en keert terug naar Palmera City, een fictieve stad in Texas. Op een mooie dag stuit hij toch toch wel op een vreemde scarabee zeker. Jaime ontdekt bovendien dat zijn ouders diep in de schulden zitten. Hij en zijn zus nemen een bijbaantje bij een rijke club, waar hij Jenny Kord, de nicht van de wapenmagnaat Victoria Kord, ontmoet. Via haar krijgt hij een buitenaards gadget in de vorm van een scarabee. Die gadget blijkt een soort AI/superpak te zijn, en bindt zich aan Jaime. Daardoor wordt hij de superheld Blue Beetle. De rest moet je zelf maar gaan ontdekken….

Voor onze tweede film The Equalizer 3 trekken we naar het zuiden van Europa. Ene Robert McCall is daar met een schone lei begonnen, maar heeft het moeilijk om zich met zijn misdaden te verzoenen. Het leventje in Zuid-Italië bevalt hem echter wel. Wanneer hij ontdekt dat zijn nieuwe vrienden onder de duim gehouden worden door de lokale maffia, besluit hij hier toch maar iets aan te doen. En ja, dan zit het spel rap op de wagen hé. Daar zorgen o.a. Denzel Washington, David Denman en Dakota Fanning voor….

Winnaars 1+1 tickets voor Kinepolis

De kaap van 1200 inzendingen werd alweer vlotjes gehaald en dit zijn de tien gelukkigen die deze week hun voucher voor een 1+1 ticket mogen verwachten. Ingelbrecht Carolien uit Gistel, Dufloucq Rudy uit Westouter, Herman Goulooze uit Menen, Familie De Weerdt uit Roeselare, L. Van Overbeke uit Wevelgem, Hugo Devreeze uit Diksmuide, Wannes Van Gompel uit Berchem, Esther Robijn uit Deinze, Frederic Messiaen uit Ieper en Laurenz Compernolle uit Knokke-Heist. Vrijdag wacht er een nieuwe aflevering van Oscar Popcorner.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.