Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Winnaars 1+1 tickets voor film naar keuze

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Winnaars 1+1 tickets voor film naar keuze

Geschreven op 30 mei 2023 om 07:08 door Mario De Wilde

Aandacht afgelopen weekend voor Jasmyn Vandenbergh want zij serveerde dit weekend aflevering 75 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het werden films van een heel uiteenlopend genre die we bijeen gebokst hadden. Mocht je het gemist hebben of nog niet weten: zet die volumeknop van je boxen op ‘geweldig luid’ want hier gaan we….

Onze eerste film is al meteen iets heel vertederend. Ik zou zeggen sprookjesachtig. De remake van The Little Mermaid of de Kleine Zeemeermin. De makers van dit Disneyproduct wisten actrice Halle Bailey te strikken voor de hoofdrol. Vooraf werd moord en brand geschreeuwd. Een zeemeermin van kleur? Onacceptabel, aldus veel fans die de tekenfilm uit 1989 blijkbaar beschouwen als een museumstuk van religieuze waarde. Maar toegeven, die Bailey was een goei keuze. Haar gezichtsuitdrukkingen alleen al maken van die vaak onooglijke computeroceaan toch een magische plek. En niet alleen zorgt haar versie van het geliefde nummer Part Of Your World voor een laagje kippenvel, ook als actrice maakt ze indruk door de juiste balans te vinden tussen onschuld, nieuwsgierigheid en vechtlust. Zonder ineens uitgesproken feministisch te worden. Vergeleken met de Ariel van Bailey is de getekende zeemeermin maar een oppervlakkige tuttebel. Ga dat zien….

We gaan hier niet weg zonder onze wekelijkse dosis thrilling. Want van dat kaliber is ‘Transfusion’ er zeker eentje. Sinds hij SAS verliet kampt Ryan Logan met een posttraumatische stressstoornis. Tevens probeert hij zich met zijn zoon Billy te verzoenen. Wanneer Billyboy bedreigd wordt, betreedt Ryan via zijn SAS-maatje Johnny de criminele onderwereld om zijn zoon te redden. Dat gaat daar wild en flink te keer. Wat de plot wordt, gaan we je natuurlijk lekker niet vertellen. Ik zou zeggen; ga dat zien!

Win je 1+1 ticket voor een film en Kinepolis naar keuze

Zoals steeds konden jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Met 1244 waren jullie en de 10 gelukkigen deze week waren: Sander Sys uit Oostakker, Jacques De Groote uit Oostende, Stefaan Ryckebosch uit Wervik, Freddy Degrauwe uit Poperinge, Christine Strobbe uit Izegem, Lorenzo D’Haenes uit Roeselare, Herman Verdickt uit Middelkerke, Els De Cauwer uit Ieper, Jeanne Honorez uit Kortrijk en Familie Verkinderen uit De Panne. Zij krijgen een van de volgende dagen de code voor hun 1+1 ticket voor een film naar keuze in hun mailbox.

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.