Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Winnaars 1+1 tickets voor film naar keuze

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Winnaars 1+1 tickets voor film naar keuze

Geschreven op 19 september 2023 om 09:21 door Mario De Wilde
Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Afgelopen weekend was het alweer de beurt aan de pas geknipte schepen van cultuur Nico Blontrock uit Brugge die in de hoedanigheid van filmpresentator, aflevering 86 van ‘Oscar Popcorner’ presenteerde. Je weet wel: nog steeds de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het werden deze keer films met vrouwen in de hoofdrol, zij het van uiteenlopende aard, die we de ether en de beeldbuis injoegen. Hier gaan we nog een keertje voor hen die het gemist mochten hebben…

Starten doen we met een ‘The Nun 2’. Denk niet aan brave begijntjes of vrome nonnetjes want we zitten in het horrorgenre. Verwacht je dus niet aan Soeur Sourrire-type. Luister maar: Zuster Irene heeft in deze film de confrontatie met de demon Valak zopas overleefd en leidt een anoniem leven in een Italiaans klooster. Maar ook Valak is toch ook wel ontsnapt en heeft nu bezit genomen van Irenes beste vriend Maurice. Nu kan ze niet anders dan ingrijpen. Deze keer krijgt zij hulp van een non in opleiding…. Ik voel nu al een flinke portie spanning….

De tweede op mijn lijstje is een Luxemburgse animatiefilm. Die kreeg als titel ‘Maxie en haar ondeugende Tandefee’. De titel alleen al… Het verhaal in een notendop: een brutale fee genaamd Violetta verdwaalt op een dag toch wel in de mensenwereld zeker. En ja, ze wil zo snel mogelijk weer terug. Ze ontmoet er het twaalfjarig meisje Maxie en om haar weg terug te vinden naar de sprookjeswereld zullen ze moeten samenwerken. Violetta en Maxie: één team dus. Maar onderweg ontdekt ze haar ware bestemming…

Ziezo, de taak van onze presentator zit er weeral op. Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen, lees je allemaal hieronder. Nog een fijn weekend.

Winnaars 1+1 gratis tickets voor een film naar keuze

Met 1374 juiste inzendingen, werd er weer flink meegedaan. Uit die lange lijst zijn het volgende 10 gelukkigen die een 1+1 morgen in hun mailbox ontvangen: Nadine Deboysere uit Middelkerke, Jef Rosseel uit Ieper, Hendrik Luypaert uit Brugge, Mike Vandecasteele uit Blankenberge, L. Vanbavinckhove uit Oostende, Henri Provoost uit Waregem, Vincent Defauw uit Adinkerke, Lucien De Wachter uit Tielt, Diane Fock uit De Panne en Ronny Swerts uit Knokke-Heist.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.