Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win 1+1 tickets voor film naar keuze

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win 1+1 tickets voor film naar keuze

Geschreven op 7 juli 2023 om 14:01 door Mario De Wilde

Welkom West-Vlaamse lezers en kijkers van Het Nieuws van West-Vlaanderen overal in den lande. Dit weekend is het alweer de beurt aan De Mugge van Brugge in zijn nieuw optrekje om ‘Oscar Popcorner’ te presenteren en we zijn intussen aan aflevering 80 aanbeland. Wat voor schoons mag je vandaag verwachten om deze twee splinternieuwe films aan te kondigen? Hier gaan we. De volumeknop op 10!

We starten met een echte klassieker ‘Indiana Jones and the dial of destiny’. Regisseur is niet Spielberg maar James Mangold die er alles aan doet om de geest van Indiana’s hoogtijdagen (lees: het amusement uit de jaren 80) te vangen. Het is 1969, het hoogtepunt van de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Vele wetenschappers aan de Amerikaanse kant hebben een nazistische achtergrond. En dan krijg je boel… Voor de gelegenheid werd zelfs Harrison Ford digitaal een stuk jonger gemaakt. En ja, de finale lijkt zo weggelopen uit een Monty python-sketch. Het werkt op de lachspieren, maar of dat nou de bedoeling is? Het slotakkoord, waarin Indy eindelijk accepteert dat hij zijn hoed en zweep maar eens aan de wilgen moet hangen, is ontroerend.

Onze tweede film is ‘Ruby Kieuwmans: Tiener Met Tentakels’, een animatieding. De onhandige zestienjarige Ruby Gillman doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Als ze op een dag in het water gaat, tegen de wensen van haar overbezorgde moeder in, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Ze blijkt zelfs de troonopvolgster te zijn van haar imponerende oma die de koningin van de krijgers der zeven zeeën is. En ook daar komt actie van.

Animatie en actie: het zat er weer allemaal in deze week. En met z’n tweeën kunnen jullie ook voor de prijs van één naar een film naar keuze in Kinepolis. Wat je daarvoor moet doen, lees je hieronder.

Win je tickets voor Kinepolis

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-Noem de drie zaken die de legendarische held-archeoloog in ‘Indiana Jones and the dial of destiny’ zoal mist.

-Hoe oud is Ruby Gillman in ‘Ruby Kieuwmans: Tiener Met Tentakels’?

Mail ons je antwoorden met onderwerp ‘Vakantie in de Kinepolis’ voor maandagavond 10 juli om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

2 reacties

GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-07-09 23:35:53
Met z'n 2-tjes naar de kinepolis, zaaaalig.
Stefaan Ryckebosch
Geschreven op 2023-07-09 00:38:14
Naar de film gaan daar hou ik van..

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.