Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win 1+1 tickets voor film naar keuze

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win 1+1 tickets voor film naar keuze

Geschreven op 26 mei 2023 om 13:55 door Mario De Wilde

Aandacht voor Jasmyn Vandenbergh want zij serveert dit weekend aflevering 75  van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het worden films van een heel uiteenlopend genre die we voor dit weekend bijeen gebokst hebben. Mocht je het nog niet weten: zet die volumeknop van je boxen op ‘geweldig luid’ want hier gaan we….

Onze eerste film is al meteen iets heel vertederend. Ik zou zeggen sprookjesachtig. De remake van The Little Mermaid of de Kleine Zeemeermin. De makers van dit Disneyproduct wisten actrice Halle Bailey te strikken voor de hoofdrol. Vooraf werd moord en brand geschreeuwd. Een zeemeermin van kleur? Onacceptabel, aldus veel fans die de tekenfilm uit 1989 blijkbaar beschouwen als een museumstuk van religieuze waarde. Maar toegeven, die Bailey was een goei keuze. Haar gezichtsuitdrukkingen alleen al maken van die vaak onooglijke computeroceaan toch een magische plek. En niet alleen zorgt haar versie van het geliefde nummer Part Of Your World voor een laagje kippenvel, ook als actrice maakt ze indruk door de juiste balans te vinden tussen onschuld, nieuwsgierigheid en vechtlust. Zonder ineens uitgesproken feministisch te worden. Vergeleken met de Ariel van Bailey is de getekende zeemeermin maar een oppervlakkige tuttebel. Ga dat zien….

We gaan hier niet weg zonder onze wekelijkse dosis thrilling. Want van dat kaliber is ‘Transfusion’ er zeker eentje. Sinds hij SAS verliet kampt Ryan Logan met een posttraumatische stressstoornis. Tevens probeert hij zich met zijn zoon Billy te verzoenen. Wanneer Billyboy bedreigd wordt, betreedt Ryan via zijn SAS-maatje Johnny de criminele onderwereld om zijn zoon te redden. Dat gaat daar wild en flink te keer. Wat de plot wordt, gaan we je natuurlijk lekker niet vertellen. Ik zou zeggen; ga dat zien!

Win je 1+1 ticket voor een film en Kinepolis naar keuze

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen, lees je allemaal hieronder.

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-In The Little Mermaid merkt de krab op wat er aan Ariel veranderd is. Wat is dat?

-Welke stoornis heeft Ryan Logan in de film ‘Transfusion’?

Mail ons alles voor maandagavond 29 mei om 18 uur in een bericht met als titel ‘Meer meerminnen’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient) en graag je naam en volledig adres bij de inzending voegen. Veel succes….

 

3 reacties

RYCKEBOSCH STEFAAN
Geschreven op 2023-05-29 00:00:13
Met z'n 2-tjes samen genieten van een prachtige film=zalig.
Freddy Degrauwe
Geschreven op 2023-05-28 09:34:34
Alleszins mooie trailers. Dat belooft.
GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-05-28 00:47:55
2 Spannende films.. 👌👌

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.