Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win 1+1 tickets voor film naar keuze

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win 1+1 tickets voor film naar keuze

Geschreven op 15 september 2023 om 14:03 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Vandaag serveert de pas geknipte schepen van cultuur Nico Blontrock uit Brugge in de hoedanigheid van filmpresentator, aflevering 86 van ‘Oscar Popcorner’. Je weet wel: nog steeds de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het worden deze keer films met vrouwen in de hoofdrol, zij het van uiteenlopende aard, die we de ether en de beeldbuis injagen. Hier gaan we…

Starten doen we met een ‘The Nun 2’. Denk niet aan brave begijntjes of vrome nonnetjes want we zitten in het horrorgenre. Verwacht je dus niet aan Soeur Sourrire-type. Luister maar: Zuster Irene heeft in deze film de confrontatie met de demon Valak zopas overleefd en leidt een anoniem leven in een Italiaans klooster. Maar ook Valak is toch ook wel ontsnapt en heeft nu bezit genomen van Irenes beste vriend Maurice. Nu kan ze niet anders dan ingrijpen. Deze keer krijgt zij hulp van een non in opleiding…. Ik voel nu al een flinke portie spanning….

De tweede op mijn lijstje is een Luxemburgse animatiefilm. Die kreeg als titel ‘Maxie en haar ondeugende Tandefee’. De titel alleen al… Het verhaal in een notendop: een brutale fee genaamd Violetta verdwaalt op een dag toch wel in de mensenwereld zeker. En ja, ze wil zo snel mogelijk weer terug. Ze ontmoet er het twaalfjarig meisje Maxie en om haar weg terug te vinden naar de sprookjeswereld zullen ze moeten samenwerken. Violetta en Maxie: één team dus. Maar onderweg ontdekt ze haar ware bestemming…

Ziezo, de taak van onze presentator zit er weeral op. Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen, lees je allemaal hieronder. Nog een fijn weekend.

Win je 1+1 gratis tickets voor een film naar keuze

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Dat lees je hieronder.

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-In de trailer van ‘The Nun 2’ zie je dat de nonnetjes in opleiding eenzelfde kleur van garderobe dragen. Welke kleur is dat?

-Nu we toch over kleuren bezig zijn, welke kleur van haar heeft Maxie?

-Derde (persoonlijke( vraag; welke film van de twee draagt jouw voorkeur?

Mail ons je antwoorden met onderwerp ‘Het nonnetje en de tandefee’ voor maandagavond 18 september 2023 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

2 reacties

GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-09-17 23:47:24
'The Nun 2' lijkt me een spannende film en wil ik ook heeeeeel graaaaaag zien in de cinema. 👁️👁️
Freddy Degrauwe
Geschreven op 2023-09-17 21:55:12
De film van de nonnetjes wil ik echt wel zien. Prachtige trailer trouwens.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.