Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win 1+1 tickets voor film naar keuze

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win 1+1 tickets voor film naar keuze

Geschreven op 8 september 2023 om 14:04 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Vandaag serveert Vincent Messelier (alias de enige echte Franse gendarme Louis De Funés) uit Waregem aflevering 85 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt.

Voor onze eerste film reizen we af naar Venetië. In ‘A Haunting in Venice’ gaat onze bekende detective Hercule Poirot met pensioen. Hij leeft daar in ballingschap maar als hij daar op een Allerheiligenavond een scéance bijwoont en een van de gasten wordt vermoord belandt de detective in een sinistere wereld van schaduwen en geheimen. De film is gebaseerd op het boek ‘De versierde bezemsteel’ van Agatha Christie en Oscarwinaar Kenneth Branagh is de regisseur en hoofdrolspeler. Verwacht geen romantisch Venetië want het gaat er bepaald bangelijk aan toe. Voor wie van spanning houdt, een absolute aanrader.

Wel flink wat rozengeur en maneschijn zien we in ‘After Everything’, het vijfde en laatste deel van de After-serie. In deze nieuwe film worstelt Hardin om verder te gaan met zijn leven. De sukkel heeft een writer’s block, je weet wel zoiets als ‘ik weet niet wat schrijven’. Bovendien heeft hij te kampen met verpletterende breuk met ene Tessa. Wat doet onze Hardin. Hij reist naar Portugal om op zoek te gaan naar een vrouw die hij in het verleden heeft gekwetst, maar ook om zichzelf te vinden. Hij realiseert zich dat hij moet veranderen om Tessa terug te winnen, voordat hij de ultieme verbinding aan kan gaan. Haal die suikerspinnen maar al boven….

Win je 1+1 gratis tickets voor een film naar keuze

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Dat lees je hieronder.

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-In de trailer van ‘A Haunting in Venice’ doet Hercule Poirot de uitspraak ‘Elke moordenaar is…’ Wie bedoelt hij daarmee. Dus graag deze historische zin afwerken.

-In de film ‘After Everything’ wordt auteur Hardin een financieel voorschot door de uitgever aangeboden. Hoeveel is dat voorschot?

-In beide films komen twee toeristische steden Lissabon en Venetië ruimschoots aan bod. Stel dat jij een film mag maken, in welke stad of land zou je die dan opnemen?

Mail ons je antwoorden met onderwerp ‘Louis for President’ voor maandagavond 11 september 2023 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

3 reacties

Stefaan Ryckebosch
Geschreven op 2023-09-11 09:23:21
Deze spannende films zou ik ook wel eens willen gaan zien in de cinema✌️✌️
GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-09-10 23:57:22
Om naar de cinema te gaan, maak ik heeeeeeeeel graaaaaaaaag even tijd 🍀🍀🍀🍀
Freddy Degrauwe
Geschreven op 2023-09-10 10:09:35
Dit lijken me twee super toffe films. Ik wil ze zeker eens bekijken in de bioscoop!!!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.