Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams: winnaars Kinepolis-tickets

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams: winnaars Kinepolis-tickets

Geschreven op 22 maart 2022 om 10:08 door Mario De Wilde

Het was afgelopen weekeinde een historische aflevering van onze filmrubriek ‘Oscar Popcorner’, als enige ter wereld gepresenteerd in het West-Vlaams. We waren aan de twintigste aflevering toe en het was de onvolprezen Luc Vermeersch uit De Haan die deze aflevering voor zijn rekening mocht nemen. Serpentines, klaroengeschal en vuurwerk tegoare. Wat hadden we deze week voor je klaarliggen?

We beginnen met een tekenfilm of een animatiefilm zoals dat tegenwoordig wordt genoemd. De titel van de film is Pil en ik vertel je kort wat het verhaal is. In de straten van een middeleeuwse stad woont Pil, een jong weesmeisje met haar drie tamme wezels. Om te overleven stelen ze voedsel uit het kasteel van de gemene bevelhebber Tristan, die zich de troon heeft toegeëigend. Op een dag vermomt Pil zich als prinses om aan de bewakers van het kasteel te ontsnappen. Dit is het begin van een waanzinnig avontuur om Roland te redden, de echte erfgenaam van de troon die werd betoverd en getransformeerd in een ‘kipkat’ (half kip, half kat). Het is een avontuur dat het hele koninkrijk op zijn kop zet. Pil leert dat adel in elk van ons te vinden is en vindt de familie die ze nooit heeft gehad.

De tweede film dat levert heel wat ander filmplezier op. Ambulance is een ronduit spannende thriller want in één dag zullen in Los Angeles drie levens voorgoed veranderen. Will is een onderscheiden veteraan die hard geld nodig heeft om de ziekenhuiskosten van zijn vrouw te betalen. Tegen beter weten in keert hij zich tot zijn pleegbroer Danny. De charismatische beroepscrimineel doet hem een voorstel: de grootste bankoverval in de geschiedenis van Los Angeles met een buit van $32 miljoen. Omdat het leven van Wills vrouw op het spel staat, kan hij niet weigeren. Maar tijdens de ontsnapping gaat het vreselijk mis. De wanhopige broers kapen een ambulance met aan boord verpleegkundige Cam Thompson en een agent die vecht voor zijn leven. Tijdens een razende achtervolging waar geen eind aan lijkt te komen, proberen Will en Danny aan de massaal uitgerukte politie te ontkomen, terwijl ze hun gijzelaars in leven moeten houden en ze hun best doen om elkaar niet te vermoorden. Het loopt uit op de meest krankzinnige ontsnappingspoging die ooit in LA heeft plaatsgevonden

Dankzij Kinepolis mochten we alweer tien winnaars gelukkig maken met een 1+1 ticket om een film naar keuze uit te zoeken. Let wel, de tickets zijn geldig tot juni 2022, dus alle reden om mee te spelen.

Uit de net geen 1000 inzendingen deze gelukkigen: Jerry Drooghenbroodt uit Tielt, Familie Cuvelier uit Heule, Els Dezitter uit Knokke, Karin Vanstechelman uit Brugge, H. Sneyaert uit Kortrijk, Stanny Ponjaert uit Oostende, Margriet Bouttens ui Koksijde, Miche Neyrinck uit Tielt, Illa Koeckelberg uit Menen en Renaat Ceusters uit Ieper.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.