Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 Kinepolis ticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 Kinepolis ticket

Geschreven op 2 mei 2022 om 20:15 door Mario De Wilde

Beste lezers en kijkers, dit was alweer aflevering 28 van onze filmrubriek ‘Oscar Popcorner’, als enige ter wereld gepresenteerd in het West-Vlaams dialect. Afgelopen vrijdag werd het opnieuw een duo-versie meesterlijk gepresenteerd door Luc Vanhee en zijn papegaai Vincent. Wie het mocht gemist hebben, spits nog maar eens de oren welke twee nieuwe films ze deze week voor jullie uitgezocht hadden.

De eerste film die we jullie op een schoteltje aanbevelen is ‘Operation Mincemeat’, zeg maar ‘Operatie Gehakt’ in ’t West-Vlaams. Het is een oorlogsdrama dat ons terug voert naar 1943. Niemand minder dan Colin Firth speelt er in mee. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan ​​voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie -dikke leugens dus) van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

 

De tweede film is een misdaadfilm ‘Memory‘ en daar moet ik jullie geen vertaling bij geven, hé. Het verhaal gaat als volgt. Wanneer huurmoordenaar Alex een opdracht weigert, draaien de rollen om en wordt hij zelf het doelwit. In een spannende race tegen de klok probeert hij zijn belagers op te sporen, voordat zij of FBI-agent Vincent Serra hem vinden. Intussen laat zijn geheugen hem steeds meer in de steek, waardoor hij niet meer kan vertrouwen op zijn eigen acties. Eigenlijk is ‘Memory’ de internationale remake van onze Belgisch regisseur Erik Van Looy’s succesvolle boekverfilming ‘De Zaak Alzheimer’. Als mijn eigen geheugen mij niet in de steek laat is het eigenlijk het gepikt van onze Van Looy. Twee uur spanning gegarandeerd.

Dankzij Kinepolis schonken we tien winnaars ook een 1+1 ticket om een film naar keuze uit te zoeken. Let wel, de tickets zijn geldig tot juni 2022, dus alle reden om mee te spelen.

Voor het eerst in de geschiedenis van werd de kaap van 1500 inzendingen bereikt. Om precies et zijn waren er 1523 lezers met de juiste antwoorden: Antwoord 1: het lijk draagt valse geheime documenten op zich. Antwoord 2: op de sleutelhanger. Zij die een 1+1 ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging naar keuze in de wacht sleepten, zijn : Arnold De Vlieghere uit Zwevegem, Familie Beheyt uit Langemark-Poelkapelle, Jokke Clemmens uit Roeselare, L. Truyaert uit Ieper, Ronny Vande Walle uit Oostende, Familie Van Eenoo uit De Panne, André Vankeirsbilck uit Tielt, Karl Mertens uit Middelkerke, Sophie De Cocker uit Knokke en R. De Groote uit Brugge.

Meer info over de nieuwste films bij Kinepolis, uren en dagen van vertoning vind je terug door op deze link te klikken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.