Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 gratis Kinepolisticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 gratis Kinepolisticket

Geschreven op 4 april 2023 om 09:30 door Mario De Wilde
Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Waren jullie al op je Paasbest uitgedost? Of reeds in wieleroutfit voor het grote wielergebeuren? Afgelopen vrijdag serveerde Karin Robert uit Male bij Brugge, aflevering 67 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het werden alweer topfilms die we de ether en de beeldbuis injoegen. Ik zou zeggen voor hen die het gemist hebben: gooi die volumeknop naar de hoogste versnelling want hier gaan we nog één keertje…

Voor de eerste film dompelen we ons helemaal onder in de magische wereld van Dungeons & Dragons. Een charmante dief en een groep onwaarschijnlijke avonturiers ondernemen een epische overval om een verloren relikwie terug te vinden, maar het loopt fout wanneer ze op de verkeerde mensen botsen. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves brengt de rijke wereld en speelse geest van het legendarische rollenspel naar het witte doek in een hilarisch avontuur vol actie.

De tweede film die we voor komend weekend presenteren is het drama ‘The Lost King’, nee, niet de losse klink…maar gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na een bezoek aan de vertoning van het Shakespeare stuk ‘King Richard’, krijgt Philippa Langley compassie voor de – in de geschiedenisboeken beschreven – barbaarse koning. In haar strijd naar gerechtigheid voor Koning Richard lll, krijgt Philippa een visioen over waar de restanten van het lichaam van de koning zich zouden bevinden, onder een parkeerplaats in Leicester. Ze bijt zich vast in het onderzoek, wat leidt tot veel onbegrip in haar omgeving. Experts en academici reageren sceptisch op haar ideeën, maar Philippa zet door en met succes.

Win je 1+1 tickets van Kinepolis

Zoals steeds konden jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Uit de ruim 1300 inzendingen, ontvangen volgen de tien winnaars hun code. Ruth De Keyser uit Middelkerke, André Breyne uit Menen, Lucie Cools uit Rumbeke, Guy Caers uit Bouwel, Rudy Dufloucq uit Westouter, Karin Verschelden uit Nevele, Herbert Onghena uit Oostende, Familie Vergauwen uit Brugge, G. Lippens uit Duinbergen en Frederic Degreef uit Poperinge. Volgende vrijdag is er opnieuw een ‘Oscar Popcorner’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.