Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Win één van de 10 1+1 Kinepolis tickets

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Win één van de 10 1+1 Kinepolis tickets

Geschreven op 25 maart 2022 om 13:26 door Mario De Wilde

Beste lezers en kijkers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Dit is alweer aflevering 21 van onze filmrubriek ‘Oscar Popcorner’, als enige ter wereld gepresenteerd in het West-Vlaams dialect. Deze week wordt het een Brugse versie al even onovertroffen gepresenteerd door Karin Robert uit Sint-Kruis. Spits alvast de oren wat hebben we deze week voor jullie uitgezocht hebben.

In de nieuwe actiekomedie van DreamWorks Animation, gebaseerd op de bestseller uit de New York Times, staat een stel criminele dierenvrijbuiters op het punt om hun meest uitdagende oplichting ooit te proberen – modelburgers worden. Nooit eerder waren vijf vrienden zo berucht als De Bad Guys:

– de flitsende zakkenroller Mr. Wolf,

– de allesziende kluizenkraker Mr. Shark,

– de kortgeknipte “spierbundel” Mr. Piranha

– en de scherpzinnige hacker Ms. Tarantula, alias “Webs”.

Maar als de bende, na jaren van talloze overvallen en het zijn van ’s werelds meest gezochte schurken, eindelijk wordt gepakt, regelt Mr. Wolf een deal (die hij niet van plan is na te komen) om ze allemaal uit de gevangenis te redden: De slechteriken zullen goed worden. Onder de hoede van hun mentor Professor Marmalade, een arrogant (maar schattig!) proefkonijn, gaan De Bad Guys op pad om de wereld wijs te maken dat ze zijn veranderd. Onderweg begint Mr. Wolf echter te vermoeden dat echt goed doen hem misschien geeft waar hij stiekem altijd al naar verlangd heeft: acceptatie. Dus wanneer een nieuwe schurk de stad bedreigt, probeert Mr. Wolf de rest van de bende overtuigen om … De Good Guys te worden.

Iets helemaal anders is onze tweede film die we in de aanbieding hebben want ‘Moonfall’ is een echte rampenthriller. Wat gebeurt er? De maan komt in botsing met iets mysterieus waardoor ze van haar baan raakt en in ramkoers komt met de planeet aarde. Het is slechts een kwestie van weken voordat de botsing tussen beiden het leven op onze planeet volledig zal uitroeien. NASA astronaut Jo Fowler (het is toch wel Halle Berry die dat speelt, zekers…) is ervan overtuigd dat zij de aarde kan redden, maar slechts twee anderen geloven in haar plan. Samen met voormalig collega astronaut Brian Harper en complotdenker K.C. Houseman vertrekt Fowler op ruimtemissie voor een allerlaatste kans om het noodlot te keren. Daar ontdekken de drie bondgenoten dat de maan niet is wat we altijd gedacht hebben…

Dankzij Kinepolis schenken we tien winnaars ook een 1+1 ticket om een film naar keuze uit te zoeken. Let wel, de tickets zijn geldig tot juni 2022, dus alle reden om mee te spelen.

Wat moet je daarvoor doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-In de trailer van ‘Moonfall’ hoor je een hit van Creedence Clearwater Revival. Welke song is het?

-In ‘Bad Guys’ wordt de Haai voorgesteld als een meester dief. Hij stal ook de Mona Lisa. In welk personage vermomde hij zich toen?

Bezorg ons alles voor maandagavond 28 maart om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Foute gasten’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin.

Meer info over de nieuwste films bij Kinepolis, uren en dagen van vertoning vind je terug door op deze link te klikken.

5 reacties

A. Misplon uit Oostende
Geschreven op 2022-03-27 09:44:38
Heb de filmrubriek gisteravond via facebook ontdekt en ik ben al meteen fan. Origineel gepresenteerd. Heb intussen ook mijn deelname aan de wedestrijd ingestuurd. Leuk initiatief. A. Misplon uit Oostende
Aimé Hanselaere, Tielt
Geschreven op 2022-03-26 16:42:43
Lekker bichie en geen tutu madammeke. Wat goed is mag ook gezegd en verteld worden. Aimé Hanselaere, Tielt
Herbert Traen uit Menen
Geschreven op 2022-03-25 17:55:27
Ik ben wel helemaal van de andere kant van West-Vlaanderen, maar ik ben echt wel fan Brugge en ook het dialect. Al kennen wij er hier in Menen toch ook wel een beetje van. Leuke afleveringen altijd....Herbert Traen uit Menen
Fam. Coeyere ut Assebroek
Geschreven op 2022-03-25 14:52:58
Wuk? 't Is all niet dat oar snien, ‘t is al die krulletjes legn. Lang Leve K.R. for President. Fam. Coeyere ut Assebroek
J. Ruysschaert Brugge
Geschreven op 2022-03-25 13:29:43
A kzat er al op te wachten, verzekers en al meteen mijne favoriet uit Brugge. J. Ruysschaert uit ons schoene Brugge

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.