Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Win één van de 10 1+1 Kinepolis tickets

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Win één van de 10 1+1 Kinepolis tickets

Geschreven op 27 mei 2022 om 12:47 door Mario De Wilde

Welkom beste lezers en kijkers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. We zijn aan aflevering 32 toe van de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect en dit weekend is het alweer Karin Robert uit Sint-Kruis die ons weet te verblijden met het nieuwste filmnieuws. Zij vertelt ruim vier minuten lang in geuren en kleuren, en op haar onnavolgbare manier, welke twee premières we in petto hebben.

De eerste film is meteen een knaller; de langverwachte ‘Top Gun: Maverick’ is uit. Tom Cruise mag als mens dubieus zijn, voor Hollywood is en blijft de mogelijk nog enige écht grote filmster die we hebben, goud waard. Ook al is hij intussen 59 jaar oud. Of jong. Vooral dankzij hem is Top Gun: Maverick, vanaf donderdag in de bioscoop, in bijna alle opzichten beter dan de originele straaljagerklassieker uit 1986. Zijn sixpack is nog even indrukwekkend als die van zijn welpjes in de film. Maar goed, we dwalen af. In de film zoekt hij als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley ‘Rooster’ Bradsaw. Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.

De tweede film is er eentje uit het horrorgenre ‘Crime of the Future’. In de nabije toekomst leert de mensheid zich aanpassen aan de kunstmatige omgeving. Deze nieuwe vorm van evolutie verandert de natuurlijke staat van mensen, transformeert hen en verandert hun biologische samenstelling. Dit controversiële versnelde evolutiesyndroom verspreidt zich op een hoog tempo. De performancekunstenaar Saul Tenser omarmt de veranderingen en laat nieuwe, nog onbekende organen in zijn lichaam groeien. Samen met zijn partner Caprice verwijdert hij deze organen vervolgens in een opvoering waarnaar ook de overheid kijkt. Mocht je aan je boterhammetjes aan het eten zijn, sorry voor het ongemak. Nog dit: voor deze langverwachte sci-fi body horrorfilm is de bejubelde regisseur David Cronenberg verantwoordelijk.

Dankzij Kinepolis worden er weer tien winnaars gelukkig gemaakt met een 1+1 ticket om een film naar keuze uit te zoeken. Hieronder lees je wat je daarvoor moet doen.

Wat moet je daarvoor doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-Wat is in Topgun de bijnaam van generaal Kazansky?

-In welk jaar kwam de eerste Topgun uit?

-Som twee dingen op waarin je in de film ‘Crime of the Future’ moet stoppen.

Bezorg ons alles voor maandagavond 30 mei om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Top Tom’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin.

Meer info over de nieuwste films bij Kinepolis, uren en dagen van vertoning vind je terug door op deze link te klikken.

5 reacties

Karel Vanthuyne
Geschreven op 2022-05-29 10:52:03
Supporter van het eerste uur want eigenlijk zijn er nog weinig filmrubrieken meer waar men de nieuwste films kan bekijken. Is ook een leuke formule met die verschillende presentatoren. Overigens, mijn favoriet: Karine uit Brugge. Ik zou zeggen: BLUVn GOAN. Karel Vanthuyne, Ieper
Regina van den Eijnden
Geschreven op 2022-05-28 22:47:06
Ik sluit me graag aan bij de "actiegroep" want het zou een groot verlies zijn mocht deze rubriek verdwijnen.
Carolus Delvoye
Geschreven op 2022-05-28 13:59:29
WIJ ZETTEN EEN ACTIEGROEP OP 'OSCAR MOET BLIJVEN'... Carolus Delvoye
Hendrik Vanrusselt
Geschreven op 2022-05-28 13:35:56
Ik heb een paar weken geleden de filmrubriek ontdekt en ik begin hem steeds leuker te vinden. Proficiat ook aan alle presentatoren die ik zie passeren. het zou spijtig zijn moest er een einde aan komen. Zelf doe ik een beetje aan toneelwerk in het Roeselaarse, dus als je nog iemand nodig moest hebben om ook regelmatig 'Oscar' voor te dragen, jullie mogen me altijd een seintje geven. Hip hip hoera voor Oscar. Hendrik Vanrusselt
Marian Grubbink
Geschreven op 2022-05-27 17:51:29
Beste Karin. Ik ben ook een vette fan van Cruise. Maar zoals jij het vertelt, dat is echt helemaal over de top. Mijn ticket is al besteld want deze wil ik zeker zien. Zou jammer zijn mocht de rubriek stoppen, ook al is het maar tijdelijk. Marian Grubbink

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.