Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams: ‘Jurassic World’ en ‘Zeppos’

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams: ‘Jurassic World’ en ‘Zeppos’

Geschreven op 10 juni 2022 om 13:48 door Mario De Wilde

Welkom in aflevering 34 van de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect en dat allemaal in Het Nieuws van West-Vlaanderen. De presentatoren van dienst zijn dit weekend Katelijne De Vos en dochter oogappel Ine uit Bredene. Wat serveren ze jullie dit weekend allemaal? Twee films, namelijk….

We mogen dit weekend een dertigtal dinosaurussen verwelkomen. Jawel, de nieuwe ‘Jurassic World: Dominion’ is uit en dat is een echt retrofeestje voor de liefhebbers van Jurassic Park van dertig jaar geleden. En veel personages van vroeger, zelf de grote beesten., komen allemaal terug in de nieuwe film. Kom op tijd in de bioscoop want de lichten in de zaal zullen maar pas uit zijn, als er al een mosasaurus een vissersschip aanvalt met haar grote muil. Het is nog maar een begin want gedurende 2 en een half uur bijten de 27 stoute dinosaurussen naar alles wat hen in de weg loopt. Aanvankelijk is het nog wat moeilijk om de vele personages te volgen maar de acties maken veel goed. Zeker in het laatste anderhalf uur van de film volgt het ene dodelijke exemplaar het andere op, waardoor je je als kijker zich geen seconde verveelt. Vooral visueel is het met de mond open kijken.

De tweede film die we graag voorstellen is ‘Zeppos, het Mercatorspoor’, ook al een remake van de populaire TV-reeks uit de jaren zeventig. Op zijn 18de verjaardag erft ene Benjamin Kurrel het nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een doos heel oude voorwerpen, waaronder een zeer zeldzaam oud boek. Wanneer hij het antieke boek aan Slien schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator heeft toebehoord. Met behulp van de geheime boodschappen in het boek van Mercator ontsluiert het drietal steeds meer van het mysterie maar een ongenadige tegenstander probeert hen te stoppen. Hun gevaarlijke zoektocht brengt hen niet alleen dichter bij het geheim van Mercator, maar confronteert Benjamin ook met zijn afkomst. Spelen ondermeer in de film mee: Koen De Bouw en Carry Goossens…

 

 

 

1 reactie

Luc Vanhee
Geschreven op 2022-06-10 21:57:22
Ja , wij ( ik en den Vincent ) hebben de film Zeppos in wereld première mogen zien tijdens de allerlaatste dag van het filmfestival van Oostende op vrijdag 11 maart. is zeker een aaaaaaaaaanrader , zo leuk wat er allemaal gebeurt met het oude boek. en ja het leuke rode wagentje, met die zouden wij graag een toerte willen doen. niet alle goud blinkt zo als ze zeggen. groetjes van ons 2.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.