Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams en win je 1+1 gratis Kinepolisticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams en win je 1+1 gratis Kinepolisticket

Geschreven op 31 maart 2023 om 13:29 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Zijn jullie al op je Paasbest uitgedost? Of reeds in wieleroutfit voor het grote wielergebeuren? Vandaag serveert Karin Robert uit Male bij Brugge, aflevering 67 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het worden alweer topfilms die we de ether en de beeldbuis injagen. Ik zou zeggen gooi die volumeknop naar de hoogste versnelling want hier gaan we.

Voor de eerste film dompelen we ons helemaal onder in de magische wereld van Dungeons & Dragons. Een charmante dief en een groep onwaarschijnlijke avonturiers ondernemen een epische overval om een verloren relikwie terug te vinden, maar het loopt fout wanneer ze op de verkeerde mensen botsen. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves brengt de rijke wereld en speelse geest van het legendarische rollenspel naar het witte doek in een hilarisch avontuur vol actie.

De tweede film die we voor komend weekend presenteren is het drama ‘The Lost King’, nee, niet de losse klink…maar gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na een bezoek aan de vertoning van het Shakespeare stuk ‘King Richard’, krijgt Philippa Langley compassie voor de – in de geschiedenisboeken beschreven – barbaarse koning. In haar strijd naar gerechtigheid voor Koning Richard lll, krijgt Philippa een visioen over waar de restanten van het lichaam van de koning zich zouden bevinden, onder een parkeerplaats in Leicester. Ze bijt zich vast in het onderzoek, wat leidt tot veel onbegrip in haar omgeving. Experts en academici reageren sceptisch op haar ideeën, maar Philippa zet door en met succes.

Win je 1+1 tickets van Kinepolis

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-Wat bedoelen ze in de trailer van ‘Dungeons & Dragons’ met ironie?

-In de trailer van ‘The Lost King’ zie je Philippa een hotel passeren. Wat is de naam van dit hotel?

-Aan de hoeveelste aflevering van Oscar Popcorner zitten we momenteel?

 

Bezorg ons alles voor maandagavond 3 april om 18 uur in een mailtje met als titel ‘April, my love’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en volledig adres bij de inzending voegen

 

7 reacties

Het Nieuws van West-Vlaanderen
Geschreven op 2023-04-01 20:28:24
Inderdaad Martin, De fout ligt geheel bij ons. Karin doet enkel de presentatie en doet dat bijzonder goed. De redactie.
Karin Robert
Geschreven op 2023-04-01 13:45:55
@Martin. Hier mokkel Karin... Ik sta alleen in, en met plezier, voor het filmpje. :-) De redactie van 'Het nieuws van West-Vlaanderen' plaatst alles online. Nu in orde. Kan gebeuren... dit vergetelheidje.
Familie Pintelon
Geschreven op 2023-04-01 11:28:09
Volgens mij was dat een 1 aprilgraptje, Wilfried. Familie Pintelon
Martin De Greef
Geschreven op 2023-04-01 11:11:35
Ons mokkel Karin was vergeten de trailer er aan toe te voegen. Martin De Greef, een fan van teerste uur
Hullebus wilfried
Geschreven op 2023-03-31 15:49:08
waar is de trailer van lost kings?
Familie Liefooghe, Knokke-Heist
Geschreven op 2023-03-31 14:38:51
Ik dacht eerst aan de foto te zien dat het twee witzwarte films. Maar nee hoor: in volle kleur! Familie Liefooghe, Knokke-Heist
Karl Wastyn uit Poperinge
Geschreven op 2023-03-31 14:02:15
Hoe meer ik den Oscar volg en lees, hoe meer ik verschillen van ons West-Vlaams dialect ontdek. Dit is er weer een plat Brugs en als Westhoeker is het weer opvallend dat ons dialect enorm verschilt dan daar aan de overkant van de provincie. Maar dat maakt het natuurlijk ook zo boeiend en plezant tegelijk. Mooi zo Oscar en Karin. Karl Wastyn uit Poperinge

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.