Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams en win je 1+1 gratis Kinepolisticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams en win je 1+1 gratis Kinepolisticket

Geschreven op 7 april 2023 om 13:37 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Vandaag dropt Jasmyn Vandenberghe uit Gistel jullie aflevering 68 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. Nog voor de klokken iets droppen van hierboven, gaat zij nog iets aan de grote klok hangen.

Het is Paasvakantie en dat merk je ook in de cinemazalen met veel typische familiefilms. Wat hebben we zoal in de aanbieding? Onze eerste film is (ha! de nieuwe ‘Super Mario’. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, worden de kijkers meegenomen naar een fantastisch universum voor een film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden.

Nummer twee is er eentje voor echte poezewoefkes. Noteer: ‘Mijn Kat en Ik’. De schattige poes in deze film is een nieuwsgierig katje dat het leven ontdekt op de daken van Parijs. Nadat de tienjarige Clémence hem adopteert, neemt ze hem mee op vakantie naar het hart van de bergen. Dit is de start van een buitengewoon avontuur voor Clémence en Poes. Samen ontdekken ze de wilde natuur, kruisen ze het pad van de mysterieuze Madeleine en beleven een wonderlijk verhaal dat hen voor altijd verandert. Ik zeg je, als je na deze film weer buitenkomt, begin je gegarandeerd te miauwen en kopjes te geven.

 

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-Welk Koninkrijk moet er verslagen worden in ‘Super Mario’? Ontdek het antwoord in de trailer.

-In de trailer van ‘Mijn Poes en Ik’ zie je nog drie andere dieren. Welke dieren zijn het?

-Maak je keuze: met Pasen op stap met een kat of met Super Mario?

Bezorg ons alles voor maandagavond 10 april om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Mario, my Hero’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en volledig adres bij de inzending voegen

2 reacties

K. Permentier. Knokke
Geschreven op 2023-04-08 14:16:24
Zelf ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken denk ik. Maar ik geniet wel van haar stijl en 't is West-Vlaams, hé.... Fijne paasdagen aan alle Oscar-fans
Freddy Keerse
Geschreven op 2023-04-08 08:47:20
Dat madamtje lijkt me echt geen katje om zonder handen aan te pakken. Maar dankzij haar ga ik straks wel naar de kattenfilm kijken met mijn twee kindjes. Freddy Keerse

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.