Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams: ‘Elizabeth’ en ‘The Northman’

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams: ‘Elizabeth’ en ‘The Northman’

Geschreven op 3 juni 2022 om 12:17 door Mario De Wilde

Welkom in aflevering 33 van de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect en dat allemaal in Het Nieuws van West-Vlaanderen. De presentator van dienst is dit (lang) weekend Luc Van Hee uit Lombardsijde met naast hem de vrolijkste vogel van Vlaanderen Vincent. Wat serveren ze jullie dit weekend?

 

Wie kent ze niet? De Britse Queen. Welnu, 2022 is het jaar waarin koningin Elizabeth 70 jaar op de Britse troon zit: een historische mijlpaal. De documentaire ‘Elizabeth’ is een bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende viering van de langs-zittende monarch ooit. Aan de hand van unieke archiefbeelden, hedendaagse materialen en thuisvideo’s volgen we The Queen, van haar jonge jeugd in de jaren ’30 tot het symbool dat ze nu is. De onlangs overleden filmregisseur Roger Michell, die we beter kennen van speelfilms als “Notting Hill” en recent nog “The Duke”, maakte deze docu. Filmacteurs of idolen zijn er niet want het meiske van bijna 100 jaar speelt gewoon zichzelf. De onlangs overleden filmregisseur Roger Michell, die we beter kennen van speelfilms als “Notting Hill” en recent nog “The Duke”. Schenk maar alvast een heet kopje thee in….

De tweede film is de thriller ‘The Northman’. Deze klassieker speelt zich af in, of wat had je gedacht, IJsland in de tiende eeuw en volgt een viking genaamd Amleth. Nadat zijn vader koning Horvendill vermoord is, is hij uit op wraak. De koning werd vermoord door Fjölnir en zijn leger. In Ijsland heb je zoveel Fjölnirs als Desmetten en Janssens bij ons. Maar goed, Amleth belooft zijn vader te eren, zijn moeder, koningin Gudrun, te redden en Fjölnir te doden. Hij verzamelt een leger dat hem bij deze ultieme wraakactie steunen zal. Tijdens zijn jacht op de moordenaar zal hij echter door diepe dalen moeten gaan.

Tijdens deze zomerperiode staat de wekelijkse lezerswedstrijd waarbij tickets van Kinepolis te winnen zijn, even ‘on hold’. Maar intussen weerhoudt ons dat niet om de wekelijkse ‘Oscar Popcorner’ verder te zetten. Veel kijk- en luisterplezier.

5 reacties

Christoo
Geschreven op 2022-06-04 15:58:49
Alweer zin om naar de cinema te gaan 👌
Sara
Geschreven op 2022-06-04 09:09:50
We vinden het zeer leuk dat de filmrubriek verder gaat. Het filmpje is weer leuk gebracht in het West-Vlaams door baasje Luc en de grappige Vincent. Beiden zijn heel vlot en zijn buitengewoon goed op mekaar afgestemd wat het super aangenaam en boeiend maakt om ernaar te kijken. Het is ook nog leerrijk. Doe zo verder. Veel groetjes, Sara
Katrijn D.M uit Tielt
Geschreven op 2022-06-03 15:50:33
Het zou spijtig geweest zijn mocht dat geel kieken in de stoofpot moest verdwijnen om er vol-au-vent van te maken. Vincent jullie dat ook nie? Katrijn D.M uit Tielt
Regina van den Eijnden
Geschreven op 2022-06-03 13:49:45
Fijn dat de film rubriek wel doorgaat.
Trouwe fan R. Vanseymortier uit Ieper
Geschreven op 2022-06-03 13:23:49
We zijn heel blij dat de filmrubriek verder gaat. We genieten er elke week van. Goede mix van inleiders ook. En ja, die Vincent is er me wel eentje, hoor. Een trouwe fan.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.