Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Dit zijn de winnaars van een Kinepolis-ticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Dit zijn de winnaars van een Kinepolis-ticket

Geschreven op 7 maart 2022 om 19:11 door Mario De Wilde
Ook genoten van onze nieuwste aanwinst, namelijk Luc Vanhee en zijn kleurrijk en lichtjes gestoorde gevogelte Vincent uit Lombardsijde. Zij presenteerden aflevering 18 van ‘Oscar Popcorner’, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams.

We starten al meteen met een actiefilm ‘The Batman’. Twee jaar lang heeft Bruce Wayne de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen. Met slechts een paar trouwe bondgenoten – Alfred Pennyworth en inspecteur James Gordon – in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame held voor de gewone burgers symbool voor wraak. De eerste recensies waren alvast heel positief en ja, er zijn veel goede woorden. Zo wordt er geschreven dat Gotham en Batman nog nooit zo duister en goed is afgebeeld. De uiterst duistere insteek zorgt wel voor het ontbreken van humor.

Belfast werd geschreven en geregisseerd door Kenneth Branagh en is een aangrijpend verhaal over liefde, vreugde en verlies in het leven van een jongen die opgroeit met de muziek en de sociale onrust van het eind van de jaren zestig. De cast bestaat onder meer uit de voor een Golden Globe genomineerde Caitriona Balfe, Oscarwinnares Judi Dench, Jamie Dornan, Ciaran Hinds en de tienjarige Jude Hill. In de film spelen Dornan en Balfe een gepassioneerd echtpaar uit de arbeidersklasse dat betrokken raakt bij de onlusten en zien we Dench en Hinds als scherpzinnige grootouders.

Uitslag

Wat was de naam de papegaai van onze Oscar-presentator Luc? Vincent

In de trailer van The Batman wordt een koffie met melk opgeklopt. Welk symbool werd er gemaakt? Een vraagteken

Rode draad doorheen de film ‘Belfast’ is de muziekklassieker ‘Everlasting Love’. Door wie wordt het liedje gezongen? Jamie Dornan of The Love Affair.

Zij winnen een 1 plus 1 ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-filiaal naar keuze: 

Hilda Maertens in Sint-Kruis, Lode Maertens in Brugge, Marc Busschaert in Kortrijk, Dina Maertens in Brugge, Ronny Lemey uit Izegem, Francine De Cuyper in Nieuwpoort, Elisa Warrinnier in Blankenberge, Charlotte Mestdagh uit Knokke, Emma Lecluyse uit Ieper en Familie Geerts uit Oostende.

3 reacties

Christoon
Geschreven op 2022-03-10 09:57:11
Super grappig doe zo voort, I love t West Vlaams es e wereldtoale
Mirjam Vereecke
Geschreven op 2022-03-09 19:00:58
Het filmpje van Luc Vanhee is een goede aanwinst. Mvg
Sara
Geschreven op 2022-03-09 12:31:10
Ik keek naar het filmpje Oscar Popcorn gepresenteerd door Luc Vanhee en Vincent. Het is op een zeer boeiende en leuke manier gebracht. De dialoog tussen beiden is grappig en aangenaam om naar te kijken. Wat het ook zo speciaal maakt, is het West-Vlaams dat erin voor komt. Dit maakt het extra uniek. De outfits van beiden zijn ook zeer leuk uitgekozen en gewoonweg tof. Ik kan alleen maar zeggen...doe zo voort en jullie zullen nog carrière maken, ook buiten West-Vlaanderen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.