Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect. Winnaars Kinepolis tickets

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect. Winnaars Kinepolis tickets

Geschreven op 20 februari 2024 om 06:59 door Mario De Wilde
Beste trouwe lezers en kijkers van Oscar Popcorner. Afgelopen weekend mocht voor het eerst Kurt Velghe, ook wel bekend als de Viking van Zwevegem, een aflevering van de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect presenteren. Hij is weliswaar een nieuwe eend in de bijt, voor zijn eerste presentatie rolden we graag de rode loper uit. We waren met Oscar Popcorner intussen aan aflevering 103 aanbeland. Welke twee splinternieuwe films mocht Kurt voorstellen die ze vanaf nu in Kinepolis spelen. Het werd een ‘made in Belgium’-aflevering want we hadden een Belgische oorlogsfilm en een Belgisch drama. Nu nog de Belgische frieten en een pintje erbij… .

The Last Front neemt ons mee naar de zomer van 1914, waar de Eerste Wereldoorlog een Belgisch dorpje op zijn kop zet. Boer Leonard Lambert leidt een groep dorpsgenoten tijdens een adembenemende vlucht naar veiligheid, waarbij ze op de hielen worden gezeten door de meedogenloze Duitse luitenant Laurentz. In dit meeslepende kat-en-muisspel vervagen de grenzen tussen held en schurk, terwijl de menselijke veerkracht op een treffende wijze naar voren komt.

Over naar nummer twee. Holy Rosita is het langspeeldebuut van Belgisch regisseur Wannes Destoop. Met zijn film geeft hij een stem aan iemand die in de maatschappij minder snel aan het woord komt. Ons Rosita is een lachebek, overal graag gezien en ze wil graag kleine mannen. Een vurige kinderwens, zoals ze dat noemen. De mensen rond haar vinden dat onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer het Rosita dan toch lukt om zwanger te worden, kiest ze ervoor haar zwangerschap geheim te houden. Holy Rosita was de openingsfilm van het Filmfestival van Oostende. Ook voor hoofdactrice Daphne Agten is het haar debuut en onmiddellijk maakt ze grote indruk.

Winnaars 1+1 gratis Kinepolis ticket

Je kon zoals elk weekend ook nu weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. 1422 moedigen deden dat en de tien die een 1+1 ticket in de wacht sleepten zijn: Filip Lamote uit Oostende, Wouter Jonkheere uit Ieper, Karen Pauwelyn uit Menen, Lotte Missiaen uit Izegem, Marcella Segaert uit Brugge, familie Lepeire uit Knokke, Herbert Mestach uit Middelkerke, Mario De Pauw uit Aalter, K. Nonneman uit Roeselare en Jenny Vermandel uit Kortrijk.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.