Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect. Win je Kinepolis tickets

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect. Win je Kinepolis tickets

Geschreven op 16 februari 2024 om 13:50 door Mario De Wilde

Beste trouwe lezers en kijkers van Oscar Popcorner. Dit weekend mag voor het eerst Kurt Velghe, ook wel bekend als de Viking van Zwevegem, een aflevering van de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect presenteren. Hij is weliswaar een nieuwe eend in de bijt, voor zijn eerste presentatie rollen we graag de rode loper uit. We zijn met Oscar Popcorner intussen aan aflevering 103 aanbeland. Ik ga je twee splinternieuwe films voorstellen die ze vanaf nu in Kinepolis spelen. Het wordt een ‘made in Belgium’-aflevering want we hebben een Belgische oorlogsfilm en een Belgisch drama. Nu nog de Belgische frieten en een pintje erbij… .

The Last Front neemt ons mee naar de zomer van 1914, waar de Eerste Wereldoorlog een Belgisch dorpje op zijn kop zet. Boer Leonard Lambert leidt een groep dorpsgenoten tijdens een adembenemende vlucht naar veiligheid, waarbij ze op de hielen worden gezeten door de meedogenloze Duitse luitenant Laurentz. In dit meeslepende kat-en-muisspel vervagen de grenzen tussen held en schurk, terwijl de menselijke veerkracht op een treffende wijze naar voren komt.

Over naar nummer twee. Holy Rosita is het langspeeldebuut van Belgisch regisseur Wannes Destoop. Met zijn film geeft hij een stem aan iemand die in de maatschappij minder snel aan het woord komt. Ons Rosita is een lachebek, overal graag gezien en ze wil graag kleine mannen. Een vurige kinderwens, zoals ze dat noemen. De mensen rond haar vinden dat onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer het Rosita dan toch lukt om zwanger te worden, kiest ze ervoor haar zwangerschap geheim te houden. Holy Rosita was de openingsfilm van het Filmfestival van Oostende. Ook voor hoofdactrice Daphne Agten is het haar debuut en onmiddellijk maakt ze grote indruk.

Win je 1+1 gratis Kinepolis ticket

Je kan zoals elk weekend ook nu weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Hier gaan we…

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-Bezorg ons nog vijf andere films van Belgische makelij

-In welke West-Vlaamse stad werd regisseur Wannes Destoop geboren?

-Wat is jouw favoriete Belgische film?

Mail ons je antwoorden met als titel ‘Made in Belgium’ voor maandagavond 19 februari 2024 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.