Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect. Win je Kinepolis tickets

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect. Win je Kinepolis tickets

Geschreven op 24 februari 2024 om 13:59 door Mario De Wilde

Beste trouwe lezers en kijkers van Oscar Popcorner. Als schepen van cultuur van Brugge mag Nico Blontrock dit weekend opnieuw een aflevering van de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect presenteren. We zijn met Oscar Popcorner intussen aan aflevering 104 aanbeland. Nico Blontrock gaat je twee splinternieuwe films voorstellen die ze vanaf deze week in Kinepolis spelen. En hij kan iedereen nu al verzekeren; het zijn twee films naar mijn hart. Hartverwarmend en vertederend mooi.

‘One Life’ is de eerste en vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en het verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt. Het is de immer menselijke en topacteur Anthony Hopkins die de hoofdrol op een briljante manier vertolkt. En ik kan je zeggen, als Anthony Hopkins huilt, snotter je gegarandeerd mee.

Met ‘Ferrari’ zijn we aan ons tweede autobiografisch drama toe. De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (vertolkt door Adam Driver): zijn autobedrijf gaat immers failliet, het huwelijk met zijn vrouw Laura (gespeeld door die schone Penélope Cruz) gaat niet over een leien dakje en tot overmaat van ramp overlijdt ook nog eens hun zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één wedstrijd: de Mille Miglia doorheen Italië. Een pakkende film die je meer dan twee uur naar de strot en de zakdoeken doet grijpen want ook deze film is autobiografisch.

Win je 1+1 gratis Kinepolis ticket

Je kan zoals elk weekend ook nu weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Hier gaan we…

-Volg ons zeker op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-Met welk voertuig tracht Nicholas Winton de kinderen naar naar het Verenigd Koninkrijk te brengen?

-Bezorg ons nog drie titels van films van Anthony Hopkins

-Welke wedstrijd moet Ferrari absoluut winnen om niet failliet te gaan?

Mail ons je antwoorden met als titel ‘Eén leven, één Ferrari’ voor maandagavond 26 februari 2024 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.