Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect. Win je 1+1 tickets

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect. Win je 1+1 tickets

Geschreven op 9 februari 2024 om 14:00 door Mario De Wilde

Beste trouwe lezers en kijkers van Oscar Popcorner. De Mugge van Brugge mag dit weekend opnieuw een aflevering van de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect presenteren. Nummer 201 intussen. Twee splinternieuwe films die ze vanaf nu in Kinepolis spelen.

The Zone of Interest is de nieuwe film van Jonathan Glazer, met een fenomenale hoofdrol van Sandra Hüller. In deze bijzondere film wonen de commandant van Auschwitz, Rudolf Höss, en zijn vrouw Hedwig met hun gezin naast het concentratiekamp. Daar proberen ze hun gezinsleven vorm te geven en een ideale wereld te creëren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jonathan Glazer won voor de film de Grand Prix van Cannes. Deze tweede prijs van het festival werd toegekend door de jury onder leiding van Ruben Östlund en werd hem overhandigd door niemand minder dan regisseur Quentin Tarantino.

De tweede film is een mix van romantiek, drama en fantasie. In ‘All of Us Strangers’ krijg je het allemaal voorgeschoteld. Ene Adam woont in een verlaten torenflat in Londen. Een toevallige ontmoeting met zijn mysterieuze buurman Harry doorbreekt het ritme van zijn dagelijks leventje. Terwijl er een relatie tussen hen ontluikt, verliest Adam zich in herinneringen aan het verleden. Hij voelt de drang om terug te gaan naar het stadje waar hij opgroeide en het huis waar hij als kind woonde. Daar lijken zijn ouders nog steeds te wonen, net als op de dag dat ze stierven, 30 jaar geleden. Euh….heb ik iets gemist? Ga het zelf maar zien….

Ziezo, de Mugge van Brugge is uitverteld voor dit weekend. Het was hem weer een eer en genoegen om deze aflevering te mogen presenteren. En jullie weten, er kunnen weer 1+1 gratis tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging van uw goesting uit te kiezen.

Win je 1+1 gratis Kinepolis ticket

Je kan zoals elk weekend ook nu weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Hier gaan we…

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-Wat is de naam van de commandant van Auschwitz over wie The Zone of Interest gaat.

-Regisseur Quentin Tarantino overhandigde de prijs aan Jonathan Glazer. Bezorg ons drie titels van films die Quentin Tarantino regisseerde.

-In de trailer van All of Us Strangers ontdek hoe oud Adam was toen zijn ouders stierven.

Mail ons je antwoorden met als titel ‘De Mugge is ne Vlugge’ voor maandagavond 12 februari 2024 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.