Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 Kinepolis-ticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 Kinepolis-ticket

Geschreven op 18 april 2023 om 09:36 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Afgelopen vrijdag serveerden de redelijk onovertroffen Luc en Vincent vanaf het zeetje aflevering 69 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het werden alweer films van uiteenlopende aard die we de ether en de beeldbuis injoegen. Ik zou zeggen, wie het mocht gemist hebben: gooi die volumeknop naar de hoogste versnelling want hier gaan we.

Starten doen we met ‘Baghdad Messi’, een vroeger kortfilm die nu een beetje uitgerekt werd. Baghdad, 2009. Een voetbalmatch tussen kinderen krijgt een tragische wending. Nog voor het laatste fluitsignaal wordt het dorp waar de 10-jarige Hamoudi leeft, aangevallen. In een klap verliest de jongen een been én zijn droom om professioneel voetballer te worden. Met een groot schuldgevoel doen zijn ouders er alles aan om het gezin in veiligheid te brengen, maar dat weerhoudt Hamoudi er niet van om zijn passie voor voetbal levend te houden.

Onze tweede film is Emily. Welnu, ons Emily past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebelse madame en een buitenbeentje, een jong mandammeke die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht haar grote liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

Zoals steeds konden jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Uit de 1333 (mooi getal) wisten volgende 10 winnaars een 1+1 gratis ticket te winnen: André Breyne uit Menen, Stefan Scheveneels uit Scherpenheuvel, Melissa Van Den Noortgaete uit Idegem, Vicky Vermeulen uit Bouwel, Geert Jacques uit Deinze, Emma Heindryckx uit Oostende, Jacques Vlaminck uit Ruiselede, Familie Calcoen uit Ieper, Herman De Koning uit Middelkerke en Alice Van Parys uit Roeselare. Vrijdag is er alweer een nieuwe ‘Oscar’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.