Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 gratis filmticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 gratis filmticket

Geschreven op 3 oktober 2023 om 06:26 door Mario De Wilde
Welkom West-Vlaamse lezers en kijkers van Het Nieuws van West-Vlaanderen overal in den lande. Afgelopen weekend was het alweer de beurt aan de Mugge van Brugge om ‘Oscar Popcorner’ te presenteren en we waren die vrijdag aan aflevering 88 aanbeland. Ga er maar rustig voor zitten, want het waren twee sterke titels die we jullie konden aanbevelen. Kijk en luister nog eens hoe de Mugge ze op zijn eigen weergaloze manier de films aankondigde en lees hieronder de tien winnaars.

We starten met de veelbelovende Vlaamse film ‘Wil’. We gaan daarvoor terug naar 1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad. Maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter? Een ferme cast met ouderdomsdeken Jan Decleir samen met o.a. Kevin Janssens, Koen De Bouw, Matteo Simoni en Els Dottermans.

Voor onze tweede film moet je nog even wachten tot donderdag want dan zetten ze bij Kinepolis het herfst-, horror-, Halloweenseizoen gruwelijk goed in tijdens de avant-première met The Exorcist: Believer, een directe sequel op de originele The Exorcist uit 1973. Een vader wiens dochter na een uitstap in het bos bezeten lijkt, doet ten einde raad een beroep op de hulp van de enige nog levende persoon die dit ooit al meemaakte: de Chris MacNeil. Je herkent haar misschien als de moeder van de bezeten Regan uit de allereerste The Exorcist. Nog dit: Kinepolis is niet verantwoordelijk voor het verlies van ledematen of andere lichaamsdelen en kan niet instaan voor mogelijke psychologische schade.

Winnaars 1+1 gratis tickets voor een film naar keuze

Zoals steeds konden jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Met honderden werd dat afgelopen weekend gedaan en de tien met meeste geluk zijn: Gervin Vanhee uit Izegem, Romy Delvaux uit Oudenburg, Rita Calie uit Middelkerke, Stefaan Ryckebosch uit Wervik, Carla De Mets uit Gistel, Ronny De Kesel uit Ruiselede, Herminne Vergauwen uit Oostende, C. Lowyck uit Menen, Familie  Lowagie uit Kortrijk en Sophie Vanmaeckelberghe uit Roeselare.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.