Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams. Win je 1+1 filmtickets

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams. Win je 1+1 filmtickets

Geschreven op 5 april 2024 om 14:11 door Mario De Wilde

Beste Popcornervrienden uit geheel West-Vlaanderen en ook ver daarbuiten. Hier zijn we terug na een korte Paasbreak met onze enige filmrubriek ter wereld in dat schoon West-Vlaams dialect. En we zijn dit weekend aan aflevering 109 toegekomen. Louis De Funes uit Saint-Tropez, alias Vincent Messelier uit Waregem heeft de eer om het nieuwe jaar met twee prachtfilms te openen. Geluid alvast op 10….

In onze eerste film wordt een stukje speurderswerk maar toch met de nodige hindernissen. Het gaat met name over de film ‘Sleeping Dogs’ waarin een ex-rechercheur met geheugenverlies een oude moordzaak moet heropenen… waar hij zich niets van herinnert. Alles knal vergeten…. ’t Ja, hoe begin je daaraan? Het bewijsmateriaal legt al snel geheimen uit het verleden bloot en hij wordt geconfronteerd met een huiveringwekkende waarheid. Moraal van het verhaal: slapende honden maak je best niet wakker.

Ken je onze West-Vlaamse ultrasporter Matthieu Bonne? Welnu, vanaf komende donderdag kan je hem zien in ‘8 Islands’. In de documentaire zien we Bonne die onder begeleiding van coach Luc Van Lierde voor een grootse uitdaging staat: acht triatlons voltooien tijdens acht opeenvolgende dagen op de acht Canarische Eilanden. Terwijl hij met een zeilboot van eiland naar eiland reist, moet hij verschillende obstakels trotseren in een van de meest spectaculaire decors van Europa. Hoever is hij bereid te gaan om zijn lichaam en geest tot het uiterste te drijven en zijn doel te bereiken? ‘8 Islands’ vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van Matthieus dorst naar avontuur en hoe die hem dwingt om de krachten van de natuur op te zoeken.

Wedstrijd win je 1+1 gratis Kinepolis ticket

Zoals steeds kan je opnieuw je eigen 1+1 gratis ticket voor een film en Kinepolis cinema naar keuze winnen. Wat je daar allemaal voor moet doen? Hier gaan we…

-Volg ons zeker op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

-Welke topacteur speelt de rol van de voormalige rechercheur en wat draagt hij als hoofddeksel?

-Van welke kustgemeente is ultrasporter Matthieu Bonne afkomstig?

Mail ons je antwoorden met als titel ‘Paasvakantie & Filmtijd’ voor maandagavond 8 april 2024 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. In de volgende aflevering maken we de winnaars bekend.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.