Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams en win je 1+1 Kinepolis-ticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams en win je 1+1 Kinepolis-ticket

Geschreven op 14 april 2023 om 14:05 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Alle paaseitjes verzameld? Nog geen chocoladeverschijnselen intussen? Vandaag serveren de redelijk onovertroffen Luc en Vincent vanaf het zeetje aflevering 69 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het worden alweer films van uiteenlopende aard die we de ether en de beeldbuis injagen. Ik zou zeggen gooi die volumeknop naar de hoogste versnelling want hier gaan we.

Starten doen we met ‘Baghdad Messi’, een vroeger kortfilm die nu een beetje uitgerekt werd. Baghdad, 2009. Een voetbalmatch tussen kinderen krijgt een tragische wending. Nog voor het laatste fluitsignaal wordt het dorp waar de 10-jarige Hamoudi leeft, aangevallen. In een klap verliest de jongen een been én zijn droom om professioneel voetballer te worden. Met een groot schuldgevoel doen zijn ouders er alles aan om het gezin in veiligheid te brengen, maar dat weerhoudt Hamoudi er niet van om zijn passie voor voetbal levend te houden.

Onze tweede film is Emily. Welnu, ons Emily past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebelse madame en een buitenbeentje, een jong mandammeke die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht haar grote liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen, lees je allemaal hieronder.

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-Er zijn ook muzikanten die zonder handen kunnen spelen. Welk instrument bespelen ze? Ontdek het antwoord in de trailer van ‘Baghdad Messi’.

-In de trailer van ‘Emily’ zie je welke taal ze wil leren.

-Welke twee kaarten ontdek je in het presentatiefilmpje van Luc en Vincent?

Bezorg ons alles voor maandagavond 17 april om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Messi’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en volledig adres bij de inzending voegen

 

3 reacties

Sara Lippens
Geschreven op 2023-04-15 20:40:01
Heel leuke nieuwe aflevering van Oscar Popcorner in het West-Vlaams, gebracht door Vincent en zijn tof baasje. Leuke grapjes die erin voor komen wat het aangenaam en boeiend maakt om naar te kijken. Het zijn echt leuke thema's van de twee films en de attributen die gebruikt worden zijn goed gevonden.🤗 Na deze toffe presentatie door Vincent en zijn baasje ben ik nog benieuwder om de films te gaan bekijken. Doe zo verder. Veel groetjes, Sara
Hervé Pevenage uit Brugge
Geschreven op 2023-04-15 10:53:22
Goe bezig, man en vogel. Intussen heb ik de antwoorden al gemaild. Hervé Pevenage uit Brugge
Diederik Verachterd, Beernem
Geschreven op 2023-04-14 18:38:11
Daar zin ons moaten were. Goe geflikt alwere, gasten. Diederik Verachterd, Beernem

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.