Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Winnaars 1+1 gratis Kinepolisticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Winnaars 1+1 gratis Kinepolisticket

Geschreven op 25 april 2023 om 08:36 door Mario De Wilde
Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Afgelopen weekend serveerde de schepen van o.a. Cultuur van Brugge in de hoedanigheid van filmpresentator, aflevering 70 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het werden alweer films van uiteenlopende aard die we de ether en de beeldbuis injoegen. Zij die het mochten gemist hebben: ik zou zeggen gooi die volumeknop naar de hoogste versnelling want hier gaan we nog één keertje.

Starten doen we met een flinke portie horror. Dacht je echt alles al gezien en meegemaakt te hebben op het vlak van ‘oei-nu-durf-ik-even-niet-te-kijken’? Think again, want met Evil Dead Rise zou het wel eens kunnen dat je heel vaak strategisch moet wegduiken om je schoenen dicht te doen… Te meer dat Kinepolis de film in Laser Ultra tonen, goed voor haarscherpe beelden, kristalhelder geluid en levensechte nachtmerries. Ik zeg je nu al: dat wordt de billen knijpen en gillen tegelijk.

Nummer twee voor deze week is iets toegankelijker als zit er ook flink wat actie in Black Lotus. Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwerft de ex-special forces-officier Matteo de wereld rond, kampend met een groot schuldgevoel. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

Zoals steeds konden jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. En 1114 lezers waagden hun kans. Zij die vandaag hun code in hun mailbox mogen verwachten zijn: Familie Lantsoght uit Brugge, K. De Branbander uit Torhout, Jurgen Verrecas uit Middelkerke, Frans Steen uit Ieper, Andrea Rousseeuw uit Roeselare, Isabel Standaert uit Kortrijk, Jan Van Moerkerke uit De Haan, Françoise Dupain uit Kuurne, Diego Lambrechts uit Roeselare en Evy Dhaenen uit Tielt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.